2024. március 29., péntek

Megvan a megfelelő donor

Minden egyes dinárt, ami fennmarad Iva Zvekić gyógyításából, más beteg gyermekek kezelésére fogják átirányítani a szülők

A hétéves Iva Zvekić leukémiában szenved, és már három hónapja Bolognában várakozik csontvelő-átültetésre. A legújabb információk szerint egy 34 éves német állampolgár személyében január 30-án megtalálták a megfelelő donort. A napokban intenzíven készítik fel Iva szervezetét a csontvelő-átültetésre. A subotica.com hírportálnak a kislány édesanyja, Snežana Zvekić elmondta, hogy Iva szigorú diétára van fogva, az orvosok készítik fel a szervezetét a hétfőn sorra kerülő transzplantációra.

A szabadkai kislány gyógyítására a polgárok adományai által összegyűlt a 90 000 euró a csontvelő-átültetés alapköltségeire. Különböző humanitárius akcióknak és önkéntes adományoknak köszönhetően már november végéig összegyűlt a szükséges pénz fele, ami előfeltétel volt ahhoz, hogy Iva elindulhasson Olaszországba. Az adománygyűjtés tovább folytatódik, ugyanis a költségek nagyobbak lehetnek az elsődlegesen megadott összegnél. Iva szülei azt üzenték a jövőbeli adományozóknak, hogy minden egyes dinárt, ami fennmarad a kislány gyógyításából, más beteg gyermekek gyógyítására fogják átirányítani.

Mindazok, akik szeretnék segíteni Ivát gyógyításában, megtehetik ezt, ha a Budi human azaz Légy humánus alapítvány által Aleksandar Šapićnak külön erre a célra nyitott 160-449162-17 dinár alapú bankszámlájára, vagy a külföldi befizetésekre fenntartott 00-540-0001653.8 euró alapú számlára (IBAN RS35160005400001653850) pénzt fizetnek be. SMS általi donációt a 3030-as mobilszámon küldhetnek, az SMS szövege „201”. Egy üzenet 200 dinárba kerül. A GoFundMe szolgáltatás által (Visa, Mastercard és Amex) bankkártyákkal is lehet utalni a donációt.