2024. március 29., péntek
LABDARÚGÁS

Stanković az UEFA-elnök tanácsadója

Dejan Stankovićot, a szerb labdarúgó-válogatott egykori csapatkapitányát hivatalosan is kinevezték az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Čeferin tanácsadójává. Az UEFA a hivatalos oldalán közölte, hogy Stanković a 14-15 éves labdarúgó-tehetségek fejlődéséért felelős tanácsadó lesz, a feladatai között szerepel, hogy biztosítsa a kiemelkedő oktatást a leendő élfutballisták számára. A hírt megerősítette a Szerbiai Labdarúgó-szövetség.

„Húsz évig futballoztam, itt az idő, hogy új fejezetbe kezdjek. Megtiszteltetés, hogy az UEFA-nál dolgozhatok, és visszaadhatok valamit a labdarúgásnak abból, amit adott nekem. Egész életemben egy csapat tagja voltam, most a legnagyobb, 55 tagú UEFA-csapat tagjává válhatok, és segíthetek az akadémiák és a fiatal labdarúgók fejlődésében” – mesélt új munkájáról Stanković.

Az UEFA újdonsült tanácsadója labdarúgó-karrierje során a Crvena zvezda, a Lazio és az Inter játékosa volt, legnagyobb sikerét az utóbbi klubbal érte el, amikor 2010-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját. A nemzeti válogatott rekordere a válogatottmérkőzések számát tekintve: összesen 103-szor öltötte fel a címeres mezt, ezeken a találkozókon 15 gólt szerzett.