2024. április 19., péntek
ASZTALITENISZ

Crepulja és Todorović a bajnokok

Bojan Crepulja és Andrea Todorović győzelmével ért véget a Vrnjačka Banján megrendezett kétnapos országos bajnokság, amelyen mintegy 70 versenyző vett részt. A németországi TTC Weinheimben légióskodó Crepulja a döntőben a szintén Németországban játszó Marko Petkovot (TTC Jena) győzte le 4:2-re. A négy közé a horgosi Halász Krisztián (Spartacus) és Aleksa Gacev (Stenes) jutott még be, aki a negyeddöntőben Vladimir Radonjićot búcsúztatta. A nőknél Andrea Todorović, aki a lengyel Tarnobrzeg csapatát erősíti, az elődöntőben a zentai Makszuti Anettát (Novi Sad) győzte le, a döntőben pedig a törökkanizsai Dragana Vignjević ellen nyert. Az Obilić asztaliteniszezője a fináléba jutásért Makszuti klubtársát, a bácsföldvári Surján Szabinát búcsúztatta.

A férfi párosok küzdelmét a két egyéni döntős, Marko Petkov és Bojan Crepulja nyerte meg, míg a nőknél a fiatalok vitték el az aranyérmet, ugyanis a Surján Szabina és Izabela Lupulescu (Obilć) alkotta kettős nem talált legyőzőre.

A vegyes párosoknál jött össze az egyetlen címvédés, miután Nagy Némedi Valentin és Fenyvesi Anna Zsófia (Novi Sad) ezúttal is a dobogó legmagasabb fokára állhattak fel.