2024. március 29., péntek

Újabb 47 személyt tartóztattak le korrupció gyanújával

A Plútó 2 fedőnevű akcióban köztisztségviselőket, orvosokat, anyakönyvvezetőket, vállalkozókat, üzletembereket és jogi személyek felelős személyeit is letartóztatták

A Belügyminisztérium folytatta korábban megkezdett akcióját, amely elsősorban pénzmosással, pénzügyi bűnözéssel, korrupcióval és visszaéléssel összefüggésbe hozható személyek ellen irányul. A belügyminisztérium hétfői közleménye szerint a rendőrség krrupció és hivatali visszaélés gyanújával 47 embert tartóztatott le  és további 19 személy ellen tett bűnvádi feljelentést. A gyanúsítottak 2005 óta több mint 17,5 millió euróval károsították meg az ország költségvetését.

A nagyszabású akció keretében Belgrádban, Újvidéken, Pancsován, Mitrovicán, Szabadkán, Zomborban, Nagykikindán, Nagybecskereken, Jagodinában, Kragujevacon, Kraljevóban, Zaječarban, Nišben, Novi Pazarban, Leskovacon, Pirotban, Prokupljében, Szendrőben, Užicében, Valjevóban, Vranjeban kísértek be gyanúsítottakat. A Plútó 2 fedőnevű akcióban köztisztségviselőket, orvosokat, anyakönyvvezetőket, vállalkozókat, üzletembereket és jogi személyek felelős személyeit is letartóztatták.

Az információk szerint az előállított személyek között van a Köztársasági Árutartalékok élelmiszeripari osztályának volt vezetője, az inđijai egészségház korábbi felelőse is.