2024. április 20., szombat

Az MPSZ még nem döntött

A távfűtés ismét szóba került a párt sajtótájékoztatóján

A Magyar Polgári Szövetség csak akkor dönti el, hogy melyik elnökjelöltet támogatja, s hogy egyáltalán támogat-e valakit, ha véglegesen eldől, hogy ki indul az április 2-ai köztársasági elnökválasztáson – nyilatkozta Rácz Szabó László, a párt elnöke a tegnapi sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta, hogy Aleksandar Vučićot semmiképpen sem támogatják.

Rácz Szabó szerint az MPSZ egyhangú véleménye az, hogy a szerb haladók az elmúlt időszakban bebizonyították, hogy magyarellenes politikát folytatnak, s emlékeztette a jelenlévőket, hogy a pártja Zentán hónapok óta küzd azért, hogy a már megalapított szerb kulturális központ mellett a magyar kulturális központ megalapítása is történjen meg, de ezt a képviselő-testületben hatalmi többségben lévő SZHP–VMSZ-koalíció különösebb indok nélkül folyamatosan elutasítja.

Boris Zec, a Zenta a Zentaiaké képviselőcsoport tagja választási részvételre hívta föl a zentaiakat, de Vučićnak a kilencvenes évek eseményeiben betöltött szerepéért ellenzi a jelenlegi kormányfő támogatását.

A sajtótájékoztató folytatásában Boris Zec a városban már egyfajta slágertémának számító távfűtéssel kapcsolatban azt állította, hogy az önkormányzat elherdálta a zentai adófizetők pénzét, mivel a holland–belga konzorciummal kötött szerződésbe, amely bioerőmű építéséről szólt, nem foglalta bele a kötbért, vagyis azt az összeget, amelyet a szerződés megszegője köteles lenne kifizetni. A konzorcium pedig fölmondta a szerződést.

Az ellenzéki képviselő megemlítette azt is, hogy a cukorgyár kazánjainak a bérbevétele alkalmával sem volt körültekintő a zentai önkormányzat, ugyanis a kazánok bérbevételét követően derült ki, hogy ezek felújításra szorulnak, ami úgyszintén az adófizetők pénzébe kerül.