2024. március 29., péntek

Mi újság (lesz) a fesztiválokon?

A két legnépszerűbb bácskai fesztivál, a magyarkanizsai Kanizsa Feszt és az adai Green Future együttműködése töretlen, együttesen lefedik a teljes zenei palettát, a fiataloknak és kevésbé fiataloknak is szórakozási lehetőséget nyújtva a fesztiválok időszakában.

Idén a Kanizsa Feszt június 28-ától július 1-jéig tart majd, míg a Green Future ezt követően augusztus 9-étől 12-éig.

A fő szervezők, Forró Lajos, aki a magyarkanizsai Tisza-part benépesítését tűzte ki célul, és Tajti Attila, aki az adai életet szeretné felpezsdíteni, komoly szervezőgárdával a hátuk mögött, már elkezdték a munkát, és szinte teljesen összeállították a programot, kirajzolódni látszik, hogy mit kínálnak rendezvényeiken.

Forró Lajos elmondta, hogy régóta együttműködik a Kanizsa Feszt és a Green Future szervezőtársulata, mindkettő ötéves, s úgy döntöttek, hogy testvérfesztiválként működnek tovább. Idén a Greenen is lesz Kanizsa Feszt-helyszín, és fordítva, Magyarkanizsán is lesz a Greennek saját megjelenési területe.

– A Kanizsa Feszt teljesen új arculattal jelenik majd meg a nyáron, logónkat és arculatunkat az a csapat készítette, amely a szegedi SZIN-nek is. Látvány és fények tekintetében kellett fejlődnünk, ebben rá sem lehet ismerni majd a fesztre! Arra is törekszünk, hogy fiatal tehetséges zenekaroknak és lemezlovasoknak is lehetőséget nyújtsunk a megmutatkozásra. A tavalyi sikereken felbuzdulva vetélkedőink számát is kibővítjük, hiszen maga a fesztivál nemcsak a buliról, hanem a napközbeni programokról is kell, hogy szóljon. Az már biztos, hogy lesz Hungaricum utca, civilek, kézművesek is jelen lesznek, valamint gyermekprogramok, nem mellékesen ingyenesek. Az újítások közé tartozik, hogy csak hetijeggyel lesz lehetőség ki-be mozgásra.

Csendír Viktor népszerű lemezlovas a zenei kínálatról elmondta, hogy június 29-én fellép a Music Harmony, a Sequence, a Road, a Samas, Ashen, JoeR, Peat Jr. Továbbá Fernando Ft. Shela és ő maga is szolgáltatja a zenét, míg pénteken, 30-án KincsesSzabi, az OchoMacho, a Wellhello, Billy Sizemore, TKNO, SugarLobby, Andrew Meller, Ana Rs és Vladimir Ačić zenéjére bulizhatnak. Szombaton Magyarkanizsára látogat RKA, AK26 és Mr. Busta, valamint Essemm, a Luna, de a hazai pályán pörgeti a lemezeket DJ Noyz is, JoerJunior, MolnárBé, Edo Denova, és erre a napra egy nagy durranással, egy igazán népszerű meglepetésvendéggel is szolgálnak majd.

Tajti Attila a Green Future szervezői nevében szintén hangsúlyozta az együttműködés fontosságát:

– A két fesztivál nem konkurenciája egymásnak. A Greenen olyan nagynevű fellépők lesznek, mint a Halott Pénz és a S.A.R.S. Hosszas egyeztetés után a brit James Zabielát is sikerült Adára csábítani. Itt lesz Ausztráliából Uberjakd, a minimális stílus kedvelőinek, Tom Craft, a technósok közül Nusha Romániából, Lea Dobričić, de teret adunk más zenekaroknak, mint például a New Level Empire, a Proof of Life, és feltörekvő tehetségeknek, mint a Yamina, a Zap Me Strobe, Rusty, Lennard, Joer Jr. Tehetséges fiatal vállalkozókat hívunk, akik napközben előadásokat tartanak, és a VaMaDisszel is elindult egy együttműködés, megmutatjuk a továbbtanulási lehetőségeket a fesztivál alkalmával.

Mindkét eseményre elővételben akciós jegyekhez lehet jutni. A Greenre bérletek kaphatóak a referensi hálózatában és a Gigstixnél is. Márciusban 2190, áprilistól júniusig 2290, majd júliustól 2490, a helyszínen 3000 dinárba kerül a hetijegy, amely magában foglalja az adai medencék használatát is. Napijegyek a helyszínen vásárolhatók majd.

Honlapjukon, a www.greenfuturefestival.com-on követhetik az újdonságokat az érdeklődők, csakúgy mint a Kanizsa Feszt esetében, melynek webcímei: www.kanizsafeszt.com és www.kanjizafest.com. Mindkét esetben a Facebookon is naprakész információkkal szolgálnak.

A Kanizsa Fesztre érdemes lesz hetijegyet venni, így a mozgás nem lesz korlátozva, mert a napijegyek egyszeri ki-be lépésre jogosítanak fel. 1500 dinárba kerül a kedvezményes elővételi jegy az első száz jegyvásárlónak, majd 2000 lesz a helyszínen, ami magában foglalja itt is a medencét és az ingyenes kempingezést, őrökkel védett helyszínen!