2024. április 25., csütörtök

Hogyan népszerűsíteni a kerékpározást?

Belgrádban a fenntartható közlekedés lehetőségeiről tanácskoztak

Belgrádban tartotta meg tegnap a Kelet-szerbiai Regionális Fejlesztési Ügynökség és az Ausztriai Környezeti Ügynökség az Európai Unió által életre hívott, TransDanube.Pearls elnevezésű projektum térségi nyitókonferenciáját.

A Duna régiója Európa egyik legígéretesebb idegenforgalmi úti célja. A legtöbb, a Duna felé, illetve a dunai régióban lebonyolított utazás személygépkocsival történik, ennek azonban káros hatása van a környezetre és a lakosságra. A TransDanube.Pearls projektummal azt szeretnék elérni, hogy fenntartható közlekedés valósuljon meg a Duna menti régió idegenforgalmában. Mindehhez egy fenntartható közlekedést segítő hálózatot szeretnének létrehozni.

A konferencia a Páneurópai Közlekedési, Egészségügyi és Környezetvédelmi Program kerékpáros partnerségének műhelyével karöltve valósult meg, a vendéglátó pedig Szerbia Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Minisztériuma volt.

A tanácskozás központjában két téma szerepelt: miként építhető be az ágazatba a közlekedési turizmus, és hogyan kell népszerűsíteni a kerékpározást (kerékpárturizmust) mint a fenntartható fejlődés lényegét.