2024. április 25., csütörtök

A naprakész tájékoztatásért

Kishegyes község önkormányzata műszaki felszereléssel támogatta lapunk munkáját

A kishegyesi önkormányzat már több éve rendszeresen támogatja a Magyar Szó munkáját. Az idén az érintettekkel egyeztetve fotó- és számítástechnikai felszereléssel ajándékozták meg a lapot. Az ajándékot Kerekes Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere és Mohácsi Zoltán, a községi tanács helyi közösségekkel megbízott tagja és a kishegyesi helyi közösség tanácsának elnöke adta át Varjú Mártának, lapunk főszerkesztőjének.

Kerekes Zoltán, Varjú Márta és Mohácsi Zoltán az új műszaki felszereléssel (Lakatos János felvétele)

Kerekes Zoltán, Varjú Márta és Mohácsi Zoltán az új műszaki felszereléssel (Lakatos János felvétele)

Az átadást követően a tanácselnök úgy fogalmazott, hogy az ilyen jellegű figyelmesség az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelessége is.

– Kishegyes község két települése, Kishegyes és Bácsfeketehegy többségében magyarlakta falvak, és az itteni polgároknak nagyon fontos, hogy a nyomtatott sajtóból anyanyelvükön tájékozódjanak mindarról, ami az országban és a világban történik. De ennél is fontosabb, hogy olvashassanak a körülöttük zajló eseményekről is. Erre a Magyar Szó hasábjain kiváló felület a Topolya-Kishegyes rovat, ahol polgáraink napi szinten információhoz juthatnak közintézményeink, önkormányzatunk, helyi közösségeink, civil szervezeteink, valamint sport- és művelődési egyesületeink munkájáról. Valójában azokról az eseményekről, történésekről olvashatnak, amelyeknek ők is részesei – mondta el Mohácsi, majd arról is szólt, hogy mindez mellett az itteni emberek érzelmileg is kötődnek a laphoz.

– Úgy nőttünk fel, hogy nagyszüleink, szüleink és később mi is a Magyar Szót olvasgattuk. Azt hiszem, ez nemcsak Kishegyesre és Bácsfeketehegyre jellemző, hanem az összes vajdasági magyarlakta településre. Mi helyben azt tehetjük a lapért, hogy jó együttműködést ápolunk a Magyar Szó vezetőségével és kiváló munkakapcsolatunk van a helyi tudósítóval. Egymást segítve tudjuk tájékoztatni polgárainkat a körülöttünk zajló eseményekről. Az pedig hagyománnyá vált, hogy minden évben leülünk egyeztetni a Magyar Szó vezetőségével és helyi tudósítójával arról, hogy mire lenne a legnagyobb szükség a minőségi munkavégzéshez. Ennek tükrében olyan eszközöket szoktunk vásárolni, amik a helyi tudósító munkáját segítik – mondta el a tanácselnök, majd hozzáfűzte, hogy a meglévő jó együttműködést a jövőben is folytatni szeretnék. Ez is egyfajta összefogás, ami segíti a közösség működését – fogalmazott Mohácsi.

A Magyar Szó főszerkesztője szintén úgy véli, hogy nagyon jó az együttműködés a lap és az önkormányzat között, különösen az elmúlt 4-5 évben.

– Úgy érzem, hogy súlyában kellő helyet kap Kishegyes község a Topolya-Kishegyes oldalon. Minden olyan dologgal foglalkozunk, ami aktuális, és érinti a helyieket. Talán a hétvégi és a hétfői számban még egy kicsivel több teret tudnánk adni, de minden eseményen jelen vagyunk, és mindenhova szívesen megyünk. Azért különösképp hálásak vagyunk az önkormányzatnak, hogy évek óta támogatja a munkánkat, számunkra létfontosságú műszaki felszerelésekkel. Ez a mindenkori kishegyesi tudósítónak nagyon sokat jelent, mert megkönnyíti és egyszerűbbé teszi a munkáját. Ennek köszönhetően naprakészebben tudunk reagálni az eseményekre – mondta el Varjú Márta.