2024. április 25., csütörtök

Kerékpárkölcsönző a Futaki utcában

A lakói parkolókártyákkal ezentúl városnegyeden belül ingyenesen parkolhatunk

A Parking servis közvállalat tegnap a Vojvodina Sport- és Üzletközpontban (SPENS) megtartotta évi konferenciáját, amelyen ismertették az elmúlt év folyamán végrehajtott tevékenységeiket, valamint a vállalat idei terveit.

Fotó: Dávid Csilla

Fotó: Dávid Csilla

– A 2016-os évet mintegy 11,5 millió dinár nyereséggel zártuk, ennek az összegnek az 50 százalékát a városi kasszába fizetjük be – mondta Stevan Lugonja, a Parking servis igazgatója. – Tavaly hozzáfogtunk a Matica srpska udvarában egy új parkoló kiépítéséhez, melynek első szakaszát be is fejeztük. Az idén az építkezés második fázisába kezdünk. Ezzel az új parkolóval a belvárosban 100 új parkolóhelyet tudunk biztosítani – hangsúlyozta az igazgató.

December folyamán a közvállalat gépparkja egy új pókkal bővült, amely hamarosan a vállalatba érkezik. Ez az új gép kisebb méretű az előzőekhez viszonyítva, így a szűk utcákból, keskeny bejáratokból, és a járdákról is el tudják szállítani a szabálytalanul parkolt járműveket.

Az NS Bike rendszer keretein belül tavaly létrehoztak egy új kerékpárkölcsönző állomást, a Kornelije Stanković és a Milenko Grčić utca kereszteződésénél. Az idén a Futaki utcai kaszárnyával szemben állítanak föl biciklikölcsönzőt.

Újdonságnak számít az is, hogy azok, akik kiváltságos bérleti parkolási kártyával rendelkeznek, az eddigi két-három utca helyett, az egész városnegyedre érvényes parkolási engedélyük lesz – havi 130 dinárért.
Az idei év tervei között szerepel a Péterváradi várban lévő ingyenes parkoló felújítása is, azzal a céllal, hogy a várba autóval érkező látogatóknak minél jobb hozzáférhetőségi lehetőséget nyújtsanak.