2024. április 19., péntek

Két robbanás történt Kragujevacon

Egy áldozata és 25 sérültje van a szerencsétlenségnek

Ma délután 13.45 órakor, majd valamivel 15 óra után összesen két robbanás következett be a kragujevaci műszaki-nagyjavítási intézetben, melynek egy halálos áldozata és legkevesebb huszonöt sérültje van, de mint azt a belgrádi médiumok jelentik, állandóan jelentkeznek újabbak, így nem tudni, milyen nagy a végleges szám. A szerbiai közszolgálati csatorna jelentése szerint a sérültek többsége a katonaság és rendőrség tagja, a tűz oltásán dolgoztak. Három személy után még kutatnak.

Aleksandar Kličković, a sürgősségi központ munkatársa számolt be a hírügynökségeknek arról, hogy továbbra is érkeznek orvosi ellátásra szorulók a kórházba. A sürgősségiek már 14 személyt kezeltek korábban egyes hírek szerint, mindannyian égési sérüléseket szenvedtek, de nem lehet tudni, mennyire komoly az állapotuk.

A közszolgálati média közlése szerint fennáll a veszélye annak, hogy további áldozatai is vannak a két robbanásnak, hivatalosan azonban nem erősítettek meg erre vonatkozó információkat.

A keletkezett tűz oltásában a katonaság és a városi közvállalatok is részt vesznek saját járműveikkel és berendezéseikkel.

A robbanás okairól azt közölték, hogy a töltényeket és robbanószerkezeteket kezelő részlegben keletkezett a kár.