2024. április 24., szerda
VÍZILABDA

Szerbia a legerősebb csoportban

Savić elégedett, Märcz szerint a franciákra is figyelni kell

Pénteken kisorsolták a júliusban Budapesten esedékes vizes világbajnokság vízilabdatornájának csoportjait. A szervezők igyekeztek rendkívülivé tenni az eseményt, hiszen olimpiai, világ- és Európa-bajnokok sorát vonultatták fel. A húzás alkalmával segédkezett Szívós István, Madaras Norbert, Drávucz Rita, de Kormos Villő és Gyurta Dániel is.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

A férfiak mezőnyében Szerbia elég nehéz négyesbe került, hiszen már a csoportküzdelmek során találkozik Spanyolországgal és Görögországgal. „Örülök, hogy már a csoportban erős ellenfelekkel találkozunk, mind a spanyolokra, mind a görögökre nagy figyelmet kell fordítani, ugyanakkor figyelemmel fogjuk kísérni a többi csoportot is. Elsődleges célunk a csoportküzdelmek során minél jobb helyen végezni, szeretném, ha felkészülve várhatnánk a negyeddöntőt, és ha minden jól megy, természetesen szeretnénk éremért játszani” – értékelt a sorsolást követően Dejan Savić.

A magyarok sem lehetnek maradéktalanul boldogok, mivel egyik riválisuk Olaszország. „Nem szabad lebecsülni az ellenfeleinket, hiszen Franciaország is egyre erősebb játékerőt képvisel, ehhez mérten kell készülnünk a küzdelmekre” mondta a magyar válogatott közelmúltban megválasztott kapitánya, Märcz Tamás.

A férfitorna csoportjai, A csoport: Brazília, Montenegró, Kazahsztán, Kanada. B csoport: Franciaország, Ausztrália, Olaszország, Magyarország. C csoport: Spanyolország, Szerbia, Görögország, Dél-Afrika. D csoport: Egyesült Államok, Japán, Horvátország, Oroszország

A női torna csoportjai, A csoport: Olaszország, Brazília, Kanada, Kína. B csoport: Új-Zéland, Dél-Afrika, Spanyolország, Egyesült Államok. C csoport: Japán, Hollandia, Magyarország, Franciaország. D csoport: Ausztrália, Oroszország, Kazahsztán, Görögország.

Az eseményen készült interjúkat a Sportvilágban olvashatják el.