2024. március 29., péntek

Az ötös szám bűvkörében

Csütörtökön nyitotta meg kapuit a 39. Belgrádi Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás. Társkiállítóikkal közösen a mintegy 1100 kiállító között szerepel Szabadka Város Idegenforgalmi Szervezete és a Park Palics vállalat is. A szabadkai kiállítók különböző kedvezményekkel csalogatják a vendégeket.

(Fotó: Paszterkó Erika)

(Fotó: Paszterkó Erika)

– Célunk, hogy az idei kiállítás visszhangja emlékezetes és eredményes legyen. Az idei bemutatkozás az 555 jegyében zajlik, ugyanis 555 évvel ezelőtt jelent meg az első írásos feljegyzés Palicsról Paly néven 1462-ben, amikor Mátyás király a Csongrád megyei Paly pusztaságot édesanyjának ajándékozta. Az idei kampány a Kitűnő 5! elnevezést viseli. Az elképzelés értelmében az öt nyári hónap folyamán, májustól szeptemberig az ötös szám jegyében lesznek megszervezve a bemutatkozó akciók. A turisztikai objektumok nagy része aktívan kapcsolódik be a programba, és ebben az időszakban öt éjszakázás után 555 dinár engedményt hagynak jóvá a szállásra, öt százalékos engedményt a különböző kiállításokra vagy öt ingyenes belépőt biztosítanak a vendégeknek – mondta a kiállításon Andrijana Balać, Szabadka Város Idegenforgalmi Szervezetének megbízott igazgatónője.

A kiállításon a szabadkai és palicsi stand társkiállítói, a Pátria és a Prezident szállodák, a Galléria kongresszushotel, a Mayur villa, a Milord Resort villa, az Elitte Palics vállalat szállodái és éttermei, a Đorđević szállás, a Jelen szállás, a Kelebiai ménes, valamint a Larus villa mutatkoztak be. Az említett turisztikai létesítmények tulajdonosai nyereményjáték keretében több mint tizenöt vouchert ajánlottak fel létesítményeikben hétvégi csomagajánlatként Szabadkán, Palicson és Kelebián. A nyereményeket ma, szombaton a kiállításon egy kvízjáték keretében sorsolják ki.

– Szabadka Város Idegenforgalmi Szervezete a kiállításon bemutatta a 2017. év turisztikai jellegű rendezvényeinek naptárát. A prospektusban mintegy harminc rendezvény időpontja kapott helyet – mondta az igazgatónő.