2024. április 24., szerda

A VMSZ lakossági fóruma Belgrádban

Pásztor a lakossági fórumon (Ótos András felvétele)

Pásztor a lakossági fórumon (Ótos András felvétele)

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a VMSZ belgrádi szervezete előtt mondott beszédet a soron következő elnökválasztás alkalmából péntek délután. Az elnököt Nebojša Marjanović, a fővárosi szervezet vezetője köszöntötte, aki a belgrádi tagság elmúlt években végzett munkájáról szólt és megköszönte a párt, illetve Pásztor személyes támogatását.

Az elnök tiszteletét fejezte ki a belgrádi, mint egyetlen Vajdaságon kívüli VMSZ-szervezet működése iránt, majd az ehhez hasonlóan bátor lépésekről beszélt. Elmondta, hogy a párt 2014-ben bátor döntést hozott, amikor a Szerb Haladó Párttal együttműködésbe kezdett. Ennek eredményeként a vajdasági magyar közösség politikai képviselői ma az államigazgatás minden szintjén a döntéshozók között lehetnek.

Pásztor rámutatott, hogy a becsületes és tisztességes partneri viszony javította a magyar–szerb kapcsolatokat és beemelte a magyarság érdekeit az országos szintű ügyek közé. Ebből a megfontolásból, a politikai stabilitás érdekében, valamint a kormányfő személyének hitelessége miatt, a VMSZ Aleksandar Vučićot támogatja a soron következő elnökválasztáson.