2024. április 25., csütörtök

Kígyózó kamionsor Horgosnál

Az állam a horgosi és a batrovci határátkelő bővítését is tervezi, konkrétumokat a horvát–szerb átkelővel kapcsolatban tudni

Ismét növekedett a várakozási idő a teherautók számára a horgosi átkelő Szerbiából kivezető szakaszán, ahol tegnap a reggeli órákban helyszíni információk szerint három órát is vesztegelniük kellett a kamionoknak. A nap folyamán valamelyest rendeződött a helyzet, a várakozás a délutáni órákra másfél-két órára csökkent a Szerbiai Motorosszövetség (AMSS) jelentése szerint.

Gergely Árpád felvétele

Gergely Árpád felvétele

Ennél is rosszabb helyzet fogadta Horvátországba tartó kamionosokat, a batrovci átkelőnél ugyanis a szerb oldalon négy óra volt a várakozási idő még a délután folyamán is, az AMSS hivatalos adatai szerint.

Egy nappal korábban Zorana Mihajlović építésügyi tárcavezető közölte, hogy az állam folyamatosan munkálkodik majd a határátkelők bővítésén, és sorra kerül a többi között a horgosi és a batrovci átkelő is. A szerb–horvát határátkelő bővítési tervének részleteit közölte: további hat sávot építenek ki, erre 460 millió dinárt költenek el a büdzséből. Külön parkolóhelyet építenek az elkobzott gépjárműveknek, jelenleg ugyanis erre a célra is a sávok valamelyikét használják, még inkább akadályozva a forgalom továbbhaladását. Szeptember 16-ára készülnek el az új sávok, ezekkel együtt 18 sávban tudja majd az országból kilépőket fogadni az átkelő. A forgalom és a vámkezelés is jóval gyorsabb lesz, az elképzelés szerint. Bővítik a teherforgalom számára fenntartott sávot is, és teljesen elkülönítik a személyforgalomtól.