2024. március 29., péntek

Počelo je rušenje "Vénusza"

Nekada je Bačka Topola važila za banjski grad, a sada samo lokalno jezero služi za kupanje u letnjim mesecima. Novo rukovodstvo u gradu je naredilo rušenje nekadašnjeg bazena Vénusz i na istom mestu započinju izgradnju novog objekta.

Fotó: Benedek Miklós

Fotó: Benedek Miklós

Ranije je naš list pisao o rušenju ovog bazena, da je na javnom tenderu Dubrava DOO iz Bajmoka pobedila sa cenom od 15 miliona dinara. Ovih dana je počelo rušenje i imaju pedeset radnih dana za rasporede 5460 kvadrata zemljišta. Radove je juče posetio gradonačelnik grada Kislinder Gabor i za naš list dao intervju:
U ugovoru stoji tako da se sa radovima počne čim vremenske prilike to dozvole. Hteli smo da radovi počnu nakon Božića ali zbog količine stajaće vode nismo mogli prići mašinema, tako da sada kada je sve suvo može da se otpočne sa radovima. Sudeći po dosadašnjem toku, rok od pedeset dana se može ispoštovati. Rok treba da bude ispoštovan jer nakon završetka treba da bude pokrenut predlog za dalji rad- rekao je Kislinder Gabor.
Gradonačelnik je istakao i to da će se finiji otpad iskoristiti za dopunjavanje močvarnog područja ispred Poljoprivredne škole, a drugi deo za nivelisanje nekadašnje ciglane.
Na pitanje novinara, Kislinder je rekao da će ove godine napraviti nacrt novog zatvorenog bazena koje može biti finansirano 2019.godine. Ukupni troškovi novog bazena nisu još poznati, tek nakon krajnjeg nacrta ćemo znati, još ni dimenzije samog bazena nisu ustanovljene, koliko treba uložiti na celokupno uređenje, treba bušiti i novi bunar jer stari nisu pogodni za korišćenje a novi mogu koštati i nekoliko desetina hiljada evra.