2024. április 24., szerda

Ne halogassa az élvezeteket!

Hat csarnokban ötvenhat ország 1100 kiállítója mutatkozik be Belgrádban a 39. Idegenforgalmi Vásáron

Nagynak ígérkezik a csütörtökön kezdődő és vasárnap záruló 39. Idegenforgalmi Vásár Belgrádban, melyre mintegy 1100 kiállító érkezését várják. Eleve 56 országból jelezték a részvételi szándékot, közöttük Görögország, Egyiptom, Macedónia, Törökország, Németország, Horvátország, Szlovénia, Magyarország… képviselői, ám a jelekből ítélve a legnagyobbak is itt lesznek. Ezek pedig a hatalmas orosz és kínai idegenforgalom. A kínai Nemzeti Idegenforgalmi Iroda, melynek Budapesten van az európai központja, először mutatja be Belgrádban idegenforgalmi lehetőségeit a 3-as csarnokban. Nem kisebb potenciált jelent az orosz idegenforgalom, mely a bejelentések szerint az 1. csarnokban sokszínűen (ökológiai, néprajzi, északi-sarki, kulturális, vallási turizmus...) fogja megszólítani a potenciális szerbiai vendégeket.

A Ne halogassa az élvezeteket! mottóval meghirdetett vásáron az idegenforgalmi szövetségek és irodák mellett szállodák, idegenforgalmi központok, légi közlekedési vállalatok is kiállítanak, csakúgy a szerbiai, ezen belül is a vajdasági turisztikai szervezetek.

A rendezvény díszvendége a szerteágazó turisztikai kínálattal rendelkező Montenegró. A bejelentések szerint nem maradnak el a vásár hagyományává váló kedvezmények, melyek akár az 50 százalékot is elérhetik. A kiállítók körében egyre inkább meghonosodó csomagkínálatokban sem lesz hiány – jelentették be a vásár szervezői. Így gazdag választék lesz first minute ajánlatokból, ezenkívül családi, ifjúsági, távoli, egzotikus, kongresszusi, nyaralási, sőt még a folyamatban levő téli-telelési ajánlatokból, de nem marad ki a gyógy-, a hegyi turizmus vagy a wellness sem. Talán épp emiatt a gazdag választék miatt vonzó a vásár a legszélesebb körű közönségnek, de az üzleti szférának is.

Csütörtökön 10 órakor az idegenforgalmi mellett megnyitja kapuit a 13. Horeca, vagyis a hotel- és vendéglátóipari felszerelés nemzetközi vására, a 8. Beowine nemzetközi borkiállítás és -vásár, valamint a 13. Emléktárgyvásár. Mind a négy rendezvény vasárnap este zárul. A belépőjegy 300 dinár (csoportos látogatás esetén 200 dinár személyenként), a parkolás viszont óránként 200 dinárba kerül.