2024. április 19., péntek

Ünnepelt az oktatási központ

A Zombori Oktatási Központ (Somborski edukativni centar – SEC) a gyerekek, fiatalok és a lakosság peremre szorult csoportjainak helyzetét javítani kívánó ifjúsági szervezet. Még 2009. február 14-én alakult, így az idén megünnepelhette fönnállásának nyolcadik esztendejét.

Az elmúlt hétvégén tartott évi közgyűlésen 30 teljes jogú tag, ugyanennyi tiszteletbeli tag, és mintegy húsz vendég vett részt a partnerszervezeteknek, intézményeknek és a szolgáltatások fölhasználóinak a képviseletében.
A közgyűlésen az igazgatóbizottság és az ellenőrző bizottság beszámolóit követően bemutatták és elfogadták a SEC 2020 februárjáig szóló stratégiáját és akciótervét, amit a szervezet tucatnyi legaktívabb tagja állított össze. Ismertették a folyamatban lévő és küszöbön álló tevékenységeket, majd átadták a SEC 2016-os képzései és tréningjei résztvevőinek a képzésükről szóló tanúsítványokat.
Az idei közgyűlés tisztújító jellegű volt, így négyéves megbízatással Bojana Nešović elnök, Ružica Rakinić alelnök, Miroslav Jamina, Ivana Barać és Filip Računica került a szervezet igazgatóbizottságába. A felügyelőbizottság új tagja Dragana Ralić, Bjanka Cvetković és Stevan Šegrt. A Zombori Oktatási Központ alapítója, elnöke, jelenlegi végrehajtó igazgatója Srđan Vlaškalić.
A közgyűlés után fogadáson ünnepelték meg a SEC nyolcadik születésnapját. A szervezet aktivistái és önkéntesei rövid, tréfás performansz bemutatásával lepték meg a jelenlévőket, amivel szemléltették kreativitásukat, motiváltságukat és örömüket, hogy részt vehettek a szervezet programjaiban.