2024. április 24., szerda

Engedménnyel is borsosak az árak

Egyes üzletekben a teljes kínálatra, máshol csak egyes termékekre vonatkozik az árleszállítás

Már mindannyian nagyon várjuk a tavaszt, többek között azért is, mert ilyenkor az üzletekben idényjellegű árleszállításokra kerül sor.

Ruhanemű az egész családnak (Fotó: Gergely Árpád)

Ruhanemű az egész családnak (Fotó: Gergely Árpád)

A szabadkai Shoppi üzletközpont több üzletében jelenleg is húsz-ötven százalékos árengedményt hirdetnek egyes termékekre, habár ezek többsége nem idényjellegű termék. Az üzletközpontban egészen trükkös kedvezményekre is gondoltak a kereskedők, például két farmernadrág vásárlásakor nadrágonként húsz százalékkal, míg három nadrág vásárlásakor termékenként harminc százalékkal kevesebbet kell fizetni. A vékonyabb anyagú farmerok ezer, míg a vastagabbak 3499 dinárért vásárolhatók meg. Vékonyabb ingeket és pamutpólókat ezer és háromezer dinár közötti áron kínálnak, a középvastagságú, hosszú ujjú pólók ára pedig kétezer-ötszáz dinár. Nyári rövid ujjú pólókat már akár öt-hatszáz dináros kezdőártól találhatunk. A cipők és csizmák harminctól ötven százalékkal olcsóbban vásárolhatók meg az eredeti árhoz képest, de még így is nagyon magasak az árak, ugyanis a női bokacsizmák ára engedménnyel is nyolcezer dinár, a hosszú szárú csizmák tízezer dinár, a női cipők pedig ötezer dinár körüli áron vásárolhatók meg.

Gyermekruházat majdnem féláron (Fotó: Gergely Árpád)

Gyermekruházat majdnem féláron (Fotó: Gergely Árpád)

A Korzón az egyik gyermekbutikban minden termékre negyven százalékos árengedményt adnak. Az említett engedménnyel a bokacipők háromezer, a tornacipők ezerkétszáz, a kabátok kétezer-nyolcszáz, gyermeknadrágok ezer dinárért vásárolhatók meg itt. A Korzón az egyik cipőbolt féláron árusítja a teljes árukészletét, azaz a férfi, női és gyermeklábbelit. Az említett üzletben végkiárusításról van szó, ugyanis az üzlet február végén bezár. Ebben az üzletben férfibakancsokat kínálnak tizenegyezer dinárért, gyermektornacipőket hatezerért, gyermekcipőket négyezer-ötszázért, női cipőket nyolcezerért, férficipőket pedig hatezerért.

A fenti árak alapján a kereskedők még hosszú télre számítanak, tekintettel az árengedmények nagyságára, valamint a kedvezményesen megvásárolható áruk típusára is. Ezek az árak ugyanis a legtöbb polgár számára még így is túl drágák.