2024. április 19., péntek

742 ajándék vár gazdára

A főnyeremény hat lakás és 50 Fiat 500L típusú gépkocsi

Elfogadta mai ülésén a szerb kormány a Vedd el a számlát és nyerj! nyereményjáték szabályzatát és a nyeremények listáját. A főnyeremény hat belgrádi lakás, ezek közül egy a most épülő Belgrád víziváros komplexum egyik épületében lesz. Emellett gazdára vár 50 Fiat 500L típusú személygépkocsi, 3 kétszemélyes New York-i utazás, 5 kétszemélyes párizsi utazás és ugyanennyi belépőjegy a Roland-Gaross tenisztornára, 10 kétszemélyes görögországi nyaralás, négy kétszemélyes utazás a Stara Planinára, négy kétszemélyes zlatibori utazás, 50 Lenovo hordozható számítógép, 50 Gorenje hűtőszekrény, 100 Tesla mobiltelefon, 100 Tesla táblagép, 50 Tesla tévékészülék, 44 Beko és Gorenje mosógép, 40 Beko és Gorenje mosogatógép, 100 mikrohullámú sütő, 105 Brown turmixgép, 15 darab 20 ezer dináros vásárlási utalvány a Gomex üzletekben és 6 életbiztosítás a Société Générale Banknál. Így március 11. és 31. között összesen 742 ajándékot sorsolnak ki.

A főnyeremények – a lakások, a gépkocsik és a külföldi utak – kihúzását, amelyeket élőben közvetít a Szerbiai Rádió és Televízió, március 11-én, 18-án, 25-én és 31-én tartják meg. A többi nyereményt ugyanezeken a napokon szintén az SZRTV stúdiójában húzzák ki, ám ezt már nem közvetítik élőben. A nyertesek listáját a húzást követő három napon belül a Politika napilapban és a www.uzmiracun.rs honlapon is megjelentetik. A nyeremények összértéke 135,34 millió dinár. Ebből 114,6 millió dinárt az állami költségvetésből különítenek el, 20,7 millió dinárt pedig a helyi gazdasági fejlesztés nemzeti szövetsége (NALED) biztosít, köszönve tagságának.

A pénztári számlákat és a kártyás fizetés alkalmával a fiskális számla mellé kiadott elismervényeket még március végéig küldhetik a polgárok, az utolsó beérkezési határidő március 31-e, 23 óra 59 perc. A megcímzett borítékokat a postahivatalokban lehet díjmentesen átvenni és postadíj sem terheli a polgárokat. Csakis az egységes, már előre megcímzett borítékokban lehet elküldeni a számlákat. Borítékonként tíz számlát kell elküldeni. Érdemes odafigyelni arra, hogy külön borítékba kell tenni a fiskális számlákat és külön borítékba a kártyás fizetésről szóló elismervényeket, ezek nem keveredhetnek egy borítékon belül. A borítékon a név és vezetéknév, illetve lakcím mellett érdemes a telefonszámot is feltüntetni, a személyi számot azonban nem ajánlatos. Egy személy annyi borítékot küldhet el, amennyit csak akar, a lényeg az, hogy mindegyikben tíz számla legyen. Egy személynek több nyereményre is esélye van, annyi ajándékot kap, ahányszor kihúzzák.

A nyereményjátékban nem vehetnek részt az államigazgatási és helyi önkormányzati minisztérium, a Pénzügyminisztérium, az Adóhivatal, a szerb Állami Szerencsejáték és a NALED munkatársai.