2024. április 18., csütörtök
LABDARÚGÁS

Bundagyanúban a Crvena zvezda

A labdarúgó-mérkőzések manipulálását megfigyelő, belga bejegyzésű nemzetközi szervezet, a Federbet a gyanúját fejezte ki a Crvena zvezda és az orosz Volgar Asztrahan múlt héten lejátszott barátságos mérkőzésével kapcsolatban.

A találkozó 3:3-as döntetlennel ért véget, annak ellenére, hogy a szerb bajnoki éllovas a félidőben 1:0-ra, a 85. percben pedig már 3:1-re is vezetett az orosz másodosztályban bukdácsoló Volgar ellen. A Zvezda a hajrában – a videofelvételek tanúsága szerint – két elkerülhető gólt kapott: az oroszok szépítő találatát egy minimális kontaktus után megítélt büntetőből, az egyenlítő gólt pedig egy szöglet utáni, nem túl erős fejesből, amely a léc alá, a kapus feje fölé tartott.

A Federbet kiemelte, hogy a leggyanúsabb jelek a rendkívül alacsony szorzók voltak a további gólok születésére: az első félidő után mindössze 1,30 körüli oddsot kínáltak az irodák 3 vagy több találat esetére, míg a 13. percben, 0:0-s állásnál ugyanerre a lehetőségre mindössze 1,27 volt a kínálat.

A nonprofit szervezet szerint egyébként nem ez volt az egyetlen problémás mérkőzés a téli ciprusi barátságos találkozók közül.