2024. április 19., péntek

Két és fél millió átvett boríték

Február 1-jétől 14-éig az ország polgárai 2.495.680 ingyenes borítékot vettek át a Vedd el a számlát, és nyerj! nyereményjátékra – közölte a Szerbiai Posta.

A közvállalat nyilvántartása szerint eddig ebből 837.871 borítékot küldtek el Belgrádba.

A rendkívüli érdeklődésre való tekintettel a Posta a tervezettnél jóval több borítékot nyomtatott, már 3.485.000-nél jár. Ezeken szét is osztották a több mint 1500 postahivatal között.

Mint ismeretes, egy-egy borítékba 10, adómemóriás pénztárgépből kiadott idei számlát kell tenni. A beküldési határidő március 31-e, a húzásokat áprilisban tartják. A legszerencsésebbekre értékes nyeremények várnak. Egyúttal a községek és városok is versenyeznek abban, hogy melyik településről küldik be a legtöbb borítékot. A pillanatnyi sorrend: Bela Palanka, Dimitrovgrad, Fehértemplom, Zichyfalva (Plandište), Golubac, Szécsány, Prokuplje, Mladenovac, Bosilegrad, Rakovica, Savski Venac, Titel stb. A Pénzügyminisztérium az önkormányzat lélekszámához és a területén kimutatott átlagbérhez mérten állapítja meg a sorrendet, úgyhogy minden városnak, községnek egyforma esélyei vannak.

A Vedd el a számlát, és nyerj! nyereményjáték annak a 68 intézkedésnek az egyike, melyet a szürkegazdaság felszámolására indított a kormány.