2024. március 28., csütörtök

Segítség kell Martinnak

A tizennégy éves Pósa Martin születése óta vízfejűségben szenved, az elmúlt években pedig egyre romlott az állapota. 2013-ban daganatot találtak nála, emiatt Belgrádban megműtötték, ezt követően azonban Martinnál izomgörcsök, álmatlanság lépett fel, melyre gyógyszereket kell szednie, illetve epilepszia és depresszió ellen is gyógyszert szed. Ezután újabb műtéten esett át, melynek során az egész testében kicserélték a beépített söntöket. A szabadkai fiúnak gyógytornára és gyógyfürdőben való kezelésre van szüksége, emellett tachikardiás, magas a vérnyomása, a székletében candida gombák vannak és hallókészüléket hord. A mindennapokban elengedhetetlen a gyógyszeres kezelése, és a higiéniás felszerelések, a gyógyszerek nagy részéért fizetni kell. Martin 100 százalékban mozgáskorlátozott, tolószékhez, de főleg ágyhoz van kötve. Pelenkát hord, az édesanyja háromóránként cseréli a katéterét is. Pelenkára, katéterre, orvosi kesztyűkre van szükségük, de élelmiszercsomaggal is támogathatják a családot mindazok, akik szeretnének segíteni.

Az édesanya napi 24 órában Martinról gondoskodik, így nem tud munkát vállalni, a férje pedig úgyszintén beteg, gerincműtéten esett át, sérve van és mindkét csípőjét meg kell operálni, így a családnak nincs bevétele, s minden segítség jól jön nekik.

A család a Kereskedelmi Bankban nyitott Pósa Martin nevére számlát, a devizaszámla száma RS35205903101952459688, SWIFT – BIC: KOBBRSBG, illetve a dinárszámla száma 205-9011005075267-39, melyre a segítséget várják, illetve meghagyták az elérhetőségüket, így akik személyesen szeretnék felvenni velük a kapcsolatot, azok megtehetik a 066/430-302-es telefonszámon.