2024. március 28., csütörtök

Jelentős telekrendezési beruházásokat terveznek

A temerini községi képviselő-testület üléséről

Kedden tartotta sorrendben XIII. ülését a temerini képviselő-testület. Pásztor Róbert, a testület elnöke 19 pontból álló napirend megvitatását javasolta.

Fotó: Góbor Béla

Fotó: Góbor Béla

A napirend meghatározása előtt Dalibor Šandor kérte, hogy a testület vitassa meg miért nem került még meghirdetésre a sportszervezetek támogatásának pályázata. Robert Karan pedig ismételten indítványozta, hogy kerüljön napirendre a Kommunális Közvállalat által forgalmazott csapvíz használatának megtiltása, mivel az elvégzett elemzések szerint a magas arzén és más káros anyagok koncentrációja miatt háztartási fogyasztásra alkalmatlan, amiből adódóan csak technikai vízként kezelhető. Kérte még, hogy kerüljön napirendre az állami ellenőrző bizottság jelentése is a Kommunális Közvállalatban észlelt pénzügyi szabálytalanságokról. A napirend bővítésére vonatkozó javaslatokat a képviselők többsége nem fogadta el.

A képviselők meghallgatták, majd elfogadták a felszámolás alatt levő Építési- és Településrendezési Szakigazgatóság Közvállalat felszámolási mérlegét. Elhangzott, hogy a számviteli jelentés többletet mutat, amit már vissza is utaltak az alapítónak, azaz a községnek.

A 2017. évi telekrendezési programot Sonja Todorović, a közigazgatási hivatal mezőgazdasági és beruházási osztályának vezetője terjesztette be. A program felöleli mindazokat a beruházási munkálatokat, amelyeket az idei évben a telekrendezés során a kommunális infrastruktúra fejlesztésére terveztek. Ezek: a csatornázási munkálatok folytatása, új szennyvíztisztító építése, Temerin központjának rendezése, a helyi utak hálózatának bővítése és karbantartása, a városi park rendezése és más munkálatok, amelyek teljesítéséhez a költségvetési eszközök mellett pályázati forrásokra is számítanak.

Ami Temerin szívének részletes szabályozási terve kidolgozására vonatkozó korábbi határozat módosítását és kiegészítését illeti, a képviselők elfogadták a javaslatot, hogy a központban az építkezés megtiltása ne vonatkozzon a közterületekre. A közterületeken a közműhálózat építése továbbra is engedélyezett. Hosszabb vita után döntés született az újvidéki székhelyű, Bácska Regionális Fejlesztési Ügynökséghez való csatlakozásról. Elfogadták azt a javaslatot is, hogy a Kommunális Közvállalat szolgáltatásait igénybe vevők kedvezményekben részesüljenek, ha a számlák fizetése határidőn belül történik.

A képviselők az ellenzék kifogásai ellenére szavazattöbbséggel elfogadták a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó törzskar 2016. évi munkájáról szóló jelentést és a 2017. évi munkaprogramját. Továbbá elfogadták a Szociális Gondozó Központ, a Szirmai Károly Közkönyvtár, a Művelődési Központ és a Községi Idegenforgalmi Szervezet 2017. évi munka- és pénzügyi tervét.