2024. március 29., péntek

Prioritást élvez az egészségügyi felszerelés beszerzése

Az Újvidék Egészségház működési költségeire az idén a városi költségvetésben összesen 51.930.000 dinárt irányoztak elő.

Veselin Bojat, az Újvidék Egészségház igazgatója elmondta, hogy az új egészségügyi felszerelés beszerzése prioritást élvez, amire 33.060.000 dinárt költenek.

– Az önkormányzat költségvetéséből nem támogatják az egészségház objektumainak fenntartási költségeit. Az idén projektumot készítenek, amely ezeket a költségeket és az objektumok felújítási ütemét is meghatározza. A projektum tartalmazza majd az objektumok fűtésére használt hőpumpák alkalmazásának a részleteit, illetve pontos tervezet készül minden épület hűtésére is. Ennek keretében az objektumok környékén geológiai kutatásokat végeznek, erre a célra 6 millió dinárt különítettünk el – mondta az Újvidék Egészségház igazgatója.

Ugyanakkor önkormányzati támogatásból az Újvidék Egészségház olyan járműveket vásárol majd, amelyekre a legnagyobb szükség mutatkozik, erre a célra 1.500.000 dinárt költenek - írja a Dnevnik napilap. Ezenkívül, a működéshez elengedhetetlen számítástechnikai beruházásokat sem kerülhetik el, számítógépekre és irodatechnikai költségekre 8.050.000 dinárt különítenek el. Légkondicionáló berendezések beszerzésére az Újvidék Egészségház 320.000 dinárt költ.

– A felsoroltakon kívül 1 millió dinárból bútorokat vásárolunk, az objektumok mindennapi működési költségeire pedig 2 millió dinárt terveztünk – magyarázta Bojat, majd hozzátette: az Újvidék Egészségház szerződést kötött egy projektum kidolgozására, amelynek köszönhetően kidolgozhatják a Lázár cár sugárút 77. alatti objektum átalakítási munkálatainak tervezetét. A projektum kidolgozása céljából pályázat útján keresnek partnert, a munkálatok tervezett költségei csak a tervezet kidolgozása után lesznek ismertek.