2024. április 25., csütörtök

Támogatás a sportkluboknak

Negyvennégy klub képviselői írták alá a támogatói szerződést – Sportfejlesztésre ebben az évben 14 millió dinárt szán a topolyai önkormányzat – Jelentős infrastrukturális fejlesztések is vár

Topolya község területén számos, a legkülönfélébb területeken aktív sportklub működik, amelyek sikereikkel számos hazai és külföldi megmérettetésen öregbítik a város hírnevét. A csapatsportok közül többek között meg kell említenünk a kosárlabdát, a labdarúgást, az egyéni sportok közül pedig egyebek mellett a tekét, az asztaliteniszt, a taekwondót. Ezeknek a kluboknak a működéséhez elengedhetetlen a helyi önkormányzat támogatása.

Kislinder Gábor, Topolya polgármestere negyvennégy klub képviselőjével írt alá támogatási szerződést (Benedek Miklós felvétele)

Kislinder Gábor, Topolya polgármestere negyvennégy klub képviselőjével írt alá támogatási szerződést (Benedek Miklós felvétele)

Tegnap Kislinder Gábor, Topolya polgármestere a községi képviselő-testület tanácstermében ünnepélyes keretek között negyvennégy klub képviselőjével írt alá támogatási szerződést. Köszöntőbeszédében a polgármester elmondta, az idén 14 millió dinárral támogatják községünk sportéletét; ebből 12 milliót az egyesületek működésére fordítanak, a fennmaradó összeget pedig különféle sportrendezvények megszervezésére. Most nem a teljes összeg került kiosztásra, 250.000 dinárt félretesznek esetleges további kiadásokra. Mint kiderült, az idén több pénz jut a sportra, mint az elmúlt esztendőben, és a községi költségvetés növekedése esetén ez az összeg is arányosan nőhet. A klubok által benyújtott pályázatokat egy erre a célra alakult bizottság bírálta el, és ebben igen fontos szerepet játszott az a tény is, hogy a sportegyesületek el tudjanak számolni az előző évi támogatásokkal.

Újságírói kérdésre Palágyi Szabolcs, a TSC labdarúgóklub sportigazgatója elmondta, egyesületük éves szinten 1,7 millió dinárt kap az önkormányzattól. A sportigazgató örömmel számolt be arról, hogy minden korosztályban nagy esélyük van arra, hogy a következő idényben egy osztállyal magasabb szinten folytassák a küzdelmeket:

– Nagyon jó érzés, amikor az ember az idény felénél úgy tud ránézni a táblázatra, hogy igen, amit terveztünk, amit célul tűztünk ki magunk elé a bajnokság kezdetekor, annak egy része megvalósult, és már csak a tavaszi rész van előttünk, ahol meg kell ismételnünk az őszi eredményeket. Mostani pozíciónk a korábbi évek munkájának eredménye, folyamatosan dolgozunk, és ezt az utat kell továbbra is járnunk – fogalmazott Palágyi.

A rendezvényen jelen volt Milan Janus, a helyi önkormányzat sportért felelős tanácsnoka, valamint Zsemberi János, a sportbizottság elnöke. Elmondták, hogy a kluboknak juttatott támogatások mellett a sport terén jelentős infrastrukturális fejlesztések várhatóak városunkban. A labdarúgó-akadémia és a stadion mellett többek között vízilabdázásra is alkalmas medence létesül, felújul a helybeli gimnázium tornaterme melletti kézilabdapálya, új helyszínre kerül a szabadtéri kosárlabdapálya, és e létesítmények mellé parkoló kiépítése is szerepel a vezetőség tervei között.