2024. április 19., péntek
Tenisz

Visszavágó nyolc év után

A Davis-kupa negyeddöntőjében, április 7-e és 9-e között, Szerbia válogatottja feltehetően Belgrádban Spanyolországot látja vendégül. A hétvégi első fordulóban Szerbia Nišben Oroszországot verte, a spanyolok pedig Eszéken a tartalékos horvát válogatott ellen fordítottak 1:2-ről. Szerbia–Spanyolország mérkőzés eddig csak egyszer volt, 2009-ben a Benidorm üdülőhelyen a vendéglátók könnyed 4:1 arányban nyertek, a szerb csapat egyetlen pontját pedig a Troicki, Zimonjić páros szerezte. Visszavágóra tehát nyolc év elteltével kerül sor, amelyben elméletileg tehát lehetséges az 50. ĐokovićNadal rangadó, hacsak márciusban Indian Wellsben vagy Miamiban össze nem kerülnek. A szerb–spanyol találkozó győztese szeptemberben az elődöntőben a francia–brit mérkőzés továbbjutójával játszhat.

A felső ágon tegnap ért véget az 1. forduló, hisz a gyakori esőszünetek miatt vasárnap 2:2-ig jutott a címvédő argentinok és az olaszok találkozója, amelyben Carlos Berlocq és Paolo Lorenzi összesen több mint 11 órán át csatáztak. Izgalmas volt Kanadában is, ahol 2:2 után a ShapovalovEdmund találkozóra maradt a döntés. A brit két megnyert játszma után a harmadikban 2:1-re vezetett, amikor a 17 éves kanadai mérgében nagy erővel ütötte el a labdát, és véletlenül szemen találta a vezetőbírót, amiért azonnal leléptették, így a britek jutottak a negyeddöntőbe.

A negyeddöntő párjai: Argentína–Belgium vagy Belgium–Olaszország, Ausztrália–USA, Franciaország–Nagy-Britannia és Szerbia–Spanyolország.

Szentpáterváron a 23 éves francia Kristina Mladenović negyedik döntőjében pályafutása első WTA-diadalát aratta, azzal, hogy nyert ugyan egy 125 ezres tornát, ami a férfiak mezőnyében challengernek felelne meg.

A szófiai selejtezőben Marko Tepavac és Miljan Zekić sikerrel vették a selejtező 1. fordulóját, és az este a tábláért játszottak. Ugyanott Filip Krajinović, aki az első játszma rövidítésében kihagyta az 5:2-es előnyt, kikapott a francia Matthias Bourgue-tól.

Davis-kupa, 1. forduló: Horvátország–Spanyolország 2:3, Argentína–Olaszország 2:2, Kanada–Nagy-Britannia 2:3, USA–Svájc 5:0.

SZENTPÉTERVÁR. – A női torna döntőjében: Mladenović–Putinceva 6:2, 6:7, 6:4.

SZÓFIA. – A férfitorna selejtezőjének 1. fordulójában: Tepavac–Agabigun 6:4, 6:2, Zekić–Cicipasz 6:4, 6:3, 2. forduló: Bourgue–Krajinović 7:6, 6:4.