2024. március 29., péntek

A tartályból is mintát vehetnek az ellenőrök

Tegnap óta a teherautókat, autóbuszokat és a mezőgépeket a közutakon is megállíthatják üzemanyag-ellenőrzés céljából – Félmillió dinár büntetés a szabálysértőnek

Hétfő, azaz tegnap óta a kereskedelmi felügyelőség emberei a teherautók, autóbuszok és a mezőgépek tartályaiban is ellenőrizhetik az üzemanyag eredetét és minőségét. A gázolaj és bioüzemanyag ellenőrzéséről szóló, február 6-án hatályba lépett rendelet kiszélesíti az ellenőrzői jogosítványokat, eddig ugyanis csupán a behozatali üzemanyag, a finomítókból származó, valamint a benzinkutakon árult gázolaj és üzemanyag-származék ellenőrzése volt engedélyezett a felügyelőség számára. Szabálysértés esetén a jogi személyek számára a büntetés 2 millió dinárig terjed, a szállítási vállalkozók és a mezőgazdasági termelők esetében pedig 500 ezer dinárig.

Az új szabályozás szerint a felügyelők által begyűjtött minták elemzését a laboratóriumoknak legfeljebb 4 nap alatt kell elvégezniük. Állítólag a vizsgálat röpke másfél percig tart, kis mennyiségű gázolajat kell elkeverni a jelölőanyaggal, és ha felmerül a gyanú, hogy az üzemanyagot vízzel hígították vagy bázisolajjal keverték össze, akkor a mintát további ellenőrzésre küldik a megfelelő laboratóriumba.

Szerbia ezzel eleget tett az uniós elvárásoknak, összhangba hozta a kőolajszármazékok ellenőrzésére vonatkozó szabályozást az Európai Unióban honos szabályozással és gyakorlattal. A most hatályba lépett rendelettel tettek pontot az üzemanyag-ellenőrzés területén elvárt jogharmonizációra, ami tehát, némileg fellengzősen fogalmazva, az Európai Unióba vezető úton is újabb kis lépésnek számít, de újabb kis lépést jelent az üzemanyag-kereskedelem legális mederbe terelése terén, és nem utolsósorban az adóbevételek növelése terén is. Melyik állam mondana nemet egy ilyen lehetőségre?

A haszon, amit a legális üzemanyag-használat jelent, a költségvetési bevételekre, de a járműre nézve is vitathatatlan. A nagy lépést ezen a területen az üzemanyag-jelölés 2014-es bevezetése jelentette. Akkor úgy ítélték meg, hogy Szerbiában az összes üzemanyag 5-10 százaléka kétes minőségű, nem legális forrásból származó. A becslés helyességéről tanúskodott, hogy még abban az évben több tízmillió euróval nagyobb bevételt könyvelhettek el az államkasszába az üzemanyag utáni jövedéki adó megfizettetéséből, mint amennyit az előző év azonos időszakában. Fordulatot azonban ez sem hozott, a legújabban olvasható becslés szerint a Szerbiában használt gázolajnak akár a 30 százaléka is „pancsolt üzemanyag” lehet. Annak ellenére, hogy hosszú ideig – a palaolaj-termelés visszaszorítását célzó gazdaságpolitikai és az Oroszország gyengítésére irányuló politikai okból kifolyólag – az üzemanyagárak régen nem tapasztalt mélységekben voltak hosszú ideig. Tavaly decemberben azonban sikerült megegyeznie a termeléscsökkentésről az OPEC-nek és a többi nagy kőolajtermelő országnak. Nem kell közgazdásznak lenni annak a megállapításához, hogy emiatt magasabb üzemanyagárakra számíthatunk a jövőben, a magasabb árak pedig ösztönzést jelentenek illegális üzemanyag-csatornák újjáélesztéséhez. Úgy néz ki, hogy a legjobbkor hozták meg a rendelkezést.

Slaviša Petković, a Köztársasági Kereskedelmi Felügyelőség osztályvezetője a Szerbiai Rádió és Televíziónak azt nyilatkozta, hogy a felügyelőség emberei a jövőben, a közlekedési rendőrséggel közreműködve, a közutakon is végezhetnek ellenőrzéseket. Nem csupán a közúti ellenőrzés lehetőségének bevezetése újdonság, módosítottak a laboratóriumi vizsgálatot érintő szabályozáson is.

„A mintavételtől a laboratóriumi eredmény meghozataláig a jövőben négy nap a határidő, ami gyorsabb reagálást tesz lehetővé” – érvelt Petković.

Az eddig tapasztaltak szerint egyes töltőállomásokon gyakran váltakozik a tulajdonos személye, és ez törvényellenes cselekedetek végzésére utal.

„Ezentúl az új tulajdonosnak 15 napon belül kötelezően be kell nyújtania minden, az árusítóhellyel kapcsolatos adatot, és arról is nyilatkoznia kell, hogy milyen üzemanyagot árul”– mondta, majd hozzátette: mindezek a rendelkezések azt a célt szolgálják, hogy minőségi üzemanyagot használhassunk, és hogy törvényes keretek közé lehessen szorítani az üzemanyag-ellátók közötti üzleti versenyt.