2024. április 23., kedd

Mindenki nyerni akar

A Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű nyereményjáték február elsején vette kezdetét, akárcsak másik városokban, az újvidéki postákon is már az első nap délelőttjén elkapkodták az összes, ingyenes, a nyereményjátékra szánt borítékot.

Dávid Csilla illusztrációja

Dávid Csilla illusztrációja

A Futaki utcában lévő postán már 11 órakor nem lehetett kapni ingyenes borítékot, pedig aznap 500 darabot kaptak. A Dnevnik napilap beszámolója szerint hasonló volt a helyzet a Limán III városrész postáin is. A központi posta kivételével mindenhol elkapkodták a borítékokat, ezért most már naponta két alkalommal érkezik új szállítmány. Egy személy legfeljebb öt borítékot vehet el, hogy ne történhessen visszaélés.

A nyereményjátékkal kapcsolatban megszólalt az adatvédelmi biztos is, aki kijelentette: Senki sem köteles a megcímzett boríték hátsó felén feltüntetni a személyi számát.

Mivel a médiában többször is elhangzott egyes tisztségviselők részéről az, hogy a nyereményjátékban résztvevő polgárok kötelesek a borítékon feltüntetni a személyi számukat. Az adatvédelmi biztos eljárást indított, amelynek során megvizsgálják, vajon betartja-e a Pénzügyminisztérium az adatvédelemről szóló törvényt – áll az adatvédelmi biztos közleményében.

A médiában azonban továbbra is arról tájékoztatják a közvéleményt, hogy a polgárok kötelesek a borítékon feltüntetni a személyi számukat, az adatvédelmi biztos többször is megerősítette, nem jogos a követelés, a személyi számot nem kell feltüntetni a borítékon.