2024. március 29., péntek

Kicsiknek, nagyoknak kiváló kikapcsolódás!

Újvidéken az idén további tíz, szabadtéri fitneszparkot alakítanak ki, az önkormányzat erre a célra 6,6 millió dinárt irányozott elő a városi költségvetésben.

Újabb kültéri fitneszparkokat építenek Újvidéken (Dávid Csilla felvétele)

Újabb kültéri fitneszparkokat építenek Újvidéken (Dávid Csilla felvétele)

A városvezetés által kiírt pályázaton a kragujevaci GS Simkon és a belgrádi Pejk Kft. vállalat nyújtotta be a legkedvezőbb árajánlatot a kültéri fitneszpark kialakítására, így ők lesznek a munkálatok lebonyolítói.

A likvidálási folyamatban lévő Városépítési Intézet közvállalat az elmúlt három évben 19 kültéri fitneszparkot hozott létre. Az újvidéki polgárok visszajelzéséből kiderült, hogy nagyon tetszenek nekik a kinti fitneszeszközök, hiszen ezáltal a napi edzés a friss levegőn végezhető, ingyenesen. A Városépítési Intézet utódvállalatában, a Városrendezési- és Befektetési Hivatalban bejelentették, hogy továbbra is támogatják a kültéri fitneszparkok kialakítását városszerte, az a céljuk, hogy mindegyik városrészben kialakítsanak legalább egyet.

A Városrendezési- és Befektetési Hivatal szakszolgálata jelenleg felméréseket végez annak érdekében, hogy kiderüljön, mely területek alkalmasak a kültéri fitneszparkok kialakítására. A pályázati kiíráson nyertes vállalatok az idő enyhülésével munkához látnak, így az építkezési idény kezdetén már megépülhetnek az új, kültéri fitneszparkok. A Dnevnik napilap beszámolója szerint a munkálatok elvégzésének határideje 3 hónap, a kivitelezők kétéves garanciát kötelesek vállalni az elvégzett munkáért.

A kültéri fitneszeszközök közül az új parkokban lesz derékmozgató, elliptikus sétáló, láberősítő, szörf- és szteppgép, evezőpad, légbenjáróka stb. Az edzőeszközöket felnőttek és a fiatalabb korosztály egyaránt használhatja.

A kültéri fitneszparkok kialakításáért kiírt pályázaton az említett két vállalaton kívül részt vett még a Lisje közvállalat is, ők 7,6 millió dinárért vállalták volna a munkálatokat, és 80 nap alatt elkészültek volna a projektummal. Az ASA DŽO vállalat kínálatát nem fogadta el a pályázatokat bíráló bizottság, mert nem felelt meg a pályázati előírásoknak.