2024. április 23., kedd

Hadjárat a bűnözők ellen

Nebojša Stefanović leváltással fenyegette meg Újvidék rendőrparancsnokát

Az állam és a hatóságok határozottan fognak leszámolni a bűnözőkkel – ígérte Nebojša Stefanović belügyminiszter. Szavai szerint „vasököllel csapnak szét” a bűnözők között. A belügyi tárca első embere mindezt a keddi, az újvidéki Dušan Vasiljev utcában lévő Đura Daničić Általános Iskola közvetlen közelében történt lövöldözés kapcsán nyilatkozta.

Ótos András illusztrációja

Ótos András illusztrációja

Kedden a kora délutáni órákban sorozatlövést adtak le egy 37 éves férfira, aki súlyosan megsebesült. Az áldozat kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt már korábban is összetűzésbe került a hatóságokkal. A feltételezett elkövetők a szemtanúk szerint az iskola közelében várakozhattak, és vélhetően hirtelen nyitottak tüzet az áldozat fehér terepjárójára. A szemtanúk azt mondták, egy fekete autóból lőttek az áldozat gépkocsijára, amely egy udvari parkolóból hajtott ki. A férfi, amikor rálőttek, nekihajtott a szemközti falnak. Szintén a szemtanúk nyilatkozatából derült ki az is, hogy a gyerekek éppen akkor szaladtak ki az egyik szünetre, amikor a lövések eldördültek.

A belügyminiszter elmondása szerint az ügyről már beszélgetett az újvidéki rendőrparancsnokkal, akinek leváltásokat helyezett kilátásba, ha nem göngyölítik fel az ügyet. 2006-ban, 2007-ben és 2008-ban még megtörténhetett, hogy egyes bűncselekmények körülményeit 15 év után sem derítik fel, ma azonban ez elképzelhetetlen – emelte ki Stefanović, és hozzátette, hogy az illetékeseknek a lehető legrövidebb időn belül kell megoldaniuk az ügyet.