2024. április 25., csütörtök

Olvasásra fel!

Adán olvasás-népszerűsítő pályázattal ünnepelték a magyar kultúra napját

A Szarvas Gábor Könyvtár harmadik éve ünnepli könyvajánló pályázattal a magyar kultúra napját, amelynek alkalmából hétfőn a gyermekkönyvtárban kihirdették az Olvasásra fel! elnevezésű képzőművészeti és könyvajánló pályázat eredményét, és a díjazottaknak átadták az ajándékokat. Az ünnepségen Morvai Nagybali Tamara könyvtáros elmondta, hogy a könyvtár a község iskolásainak, óvodásainak és a felnőtt olvasóinak hirdette meg a pályázatot, amelyre 32 pályázó küldte be munkáját.

A díjazottak (Csincsik Zsolt felvétele)

A díjazottak (Csincsik Zsolt felvétele)

– A magyar kultúra napját talán nem is ünnepelhetnénk szebben, méltóbb módon, mint egy olyan pályázat eredményhirdetésével és díjátadójával, amelynek résztvevői nem kisebb dologra vállalkoztak, mint hogy ők maguk is hozzájáruljanak az olvasás, az írás, az irodalom népszerűsítéséhez. Boldog nap ez a Szarvas Gábor Könyvtár munkatársai számára, hiszen mint rendszeres olvasóink a gyermekkönyvtárba belépve bizonyára már észrevették, megújult a berendezésünk. Fehér Nóra decemberi jótékonysági koncertjének bevételéből sikerült otthonosabbá, vidámabbá varázsolnunk a gyermekkönyvtárat, ezúton is szívből köszönjük Nórának és mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy ez létrejöhessen – közölte a könyvtáros.

A pályaműveket Viszmeg Adriána és Horváth Csilla könyvtáros bírálta el, a díjazottaknak az ajándékokat és a dicsérőlapokat Csonka Áron könyvtárigazgató adta át. A díjazottak: óvodás kategória – Józó Viktória; alsós kategória – 1. díj: Nagypál Zsófia (Ada), 2. díj: Tóth Dalma (Ada), 3. díj: Csicsman Rebeka (Mohol) és Gordos Beáta (Ada); felsős kategória – 1. díj: Kiss Anikó (Ada), 2. díj: Boja Lúcia (Mohol), 3. díj: Subotić Martina (Mohol); felnőtt és középiskolás díjazottak: Tóth Teodóra és Tóth Tímea (Ada). Dicséretben részesültek a Cseh Károly-iskola 2. b osztályának tanulói. A könyvajánlókat az érdeklődők megtalálhatják a könyvtár honlapján és a Szarvas Gábor Könyvtár Facebook-oldalán.