2024. március 28., csütörtök

Hat lakást és tizennégy autót sorsolnak ki

Bővült a nyereménykeret a Vedd a számlát és nyerj! nyereményakcióban – Február elsejétől lehet postára adni a számlákat

Vedd a számlát és nyerj! jelszóval indította a kormány (társszervezőként) január elsején a szürkegazdaság felszámolására irányuló nyereményjátékát. Akkor még azt közölték, hogy egy belgrádi lakás lesz a főnyeremény, újabb hírek szerint azonban jelentősen bővült a nyereménykeret, és nem egy, hanem hat lakást sorsolnak ki.

14 Fiat 500L típusú autó is a nyereménytárgyak között lesz, továbbá három, két személyre szóló New York-i utazás, valamint öt, szintén két személyre szóló párizsi út, mégpedig belépőjeggyel a Roland Garros tenisztornára – tudta meg kormánykörökben a Blic napilap. A kisebb nyeremények közé tartozik a Stara planinára és a Zlatiborra való ingyenes utazás. Mobiltelefonok, táblagépek, tévék, konyhai gépek, élelmiszer-csomagok is lesznek a jutalmak között.

Négy húzás lesz, az első március derekán, valószínűleg 12-én, az utolsó pedig a mostani terv szerint április 2-án. Őszre egy ugyanilyen ciklus várható.

Mi a teendő? Minden vásárláskor kérjen számlát annak bizonyítékaként, hogy a kereskedő, illetve a vállalkozó legálisan dolgozik, és adót fizet az államnak. Gyűjtse össze a 2017. január 1-je után kiadott számlákat, majd február 1-je és április 1-je között küldje el Belgrádba a postahivatalokban ingyen kapható, előre megcímzett borítékokban. Egy-egy borítékba 10 számlát kell tenni, melynek egyenkénti értéke nem kisebb 100 dinárnál.

A szerencsejáték szervezője a köztársasági kormányon kívül az adóhivatal, a helyi szintű gazdaság fejlesztésével foglalkozó szövetség (NALED) és az állami szerencsejáték.

A nyereményjáték célja, amint azt korábban Ana Brnabić államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter elmondta, hogy tudatosítsák az emberekben, mennyire fontos számlát kapni a megvásárolt termékért vagy szolgáltatásért. Minden olyan felnőtt állampolgárnak joga van részt venni a játékban, aki összegyűjt tíz pénztári blokkot (fiskális számlát) vagy tíz bizonylatot abban az esetben, ha készpénz nélkül, kártyával történt a fizetés.