2024. április 18., csütörtök
JÉGKORONG

Több mint kétszáz hokireménység a jégen

A hétvégén a szabadkai kisstadionban 7. alkalommal tartották meg a Spartans 2017 utánpótlástornát, amelyen összesen tizenhat csapat vett részt Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából, Magyarországról és Szerbiából. A 8 és a 10 éven aluli játékosok mellett a tornán jégre lépett a Girls Serbia elnevezésű, újvidéki, belgrádi és szabadkai lányokból álló csapat is – mellettük még a Sarajevo Girls csapata is jégre lépett, valamint a sisaki Siscia együttesének is volt egy lányokból álló sora –, emellett két barátságos mérkőzést játszott egymással a Spartacus és a szarajevói Vukovi 12 éven aluliakból álló együttese is.

A tornát Goran Marinković, a szabadkai sportszövetség főtitkára köszöntötte. Kiemelte, hogy az ígéretek szerint idén fedelet kaphat a szabadkai műjégpálya, amire nagy szükség lenne, hiszen ezen a tornán is több mint kétszáz ifjú hokipalánta bűvöli a pakkot.

Uroš Brestovac, a torna fő szervezője, a Spartacus Jégkorongklub edzője elmondta, hogy az eddigi hat alkalom során találkoztak már heves széllel, hóval és esővel, erős napsütéssel, idén azonban ideális feltételek között tarthatják meg a tornát.

Az eredmény abszolút másodlagos, nem is vezetünk semmilyen jegyzőkönyvet, statisztikát. A lényeg, hogy a gyerekek játsszanak, barátkozzanak, ismerkedjenek egymással. Lehet, hogy néhány szülő fejben vagy papíron jegyzi az eredményeket, de mi nem, a mi tornánkon sohasem az eredmény a lényeg. Köszönöm a szülők támogatását, a városi önkormányzat sportrészlegének, a sportszövetségnek és a Stadion KKV-nak a segítségét a torna sikeres megszervezésében és lebonyolításában – mondta Brestovac.

A hétvégén több mint harminc csapat részvételével tartják meg a hagyományos Winter Classics veterántornát, február első hétvégéjén pedig a Balkán-liga keretében kerül sor a 3. Szabadka-kupára, amelyen a Spartacus, a szófiai Slavija, a szkopjei Metalurg és a szarajevói Vukovi felnőttcsapatai vesznek részt.