2024. március 19., kedd

Nagytakarítás a villanygazdaságban

Nyolc igazgatót és munkavezetőt váltottak le

A Szerbiai Villanygazdaság közzétette, hogy hibákat fedeztek fel egyes decemberi villanyszámlákon, ezért leváltották tisztségükből a fogyasztókkal kapcsolatos szektorok nyolc igazgatóját, illetve munkavezetőjét.

Menesztették Sonja Milojevićet, a fogyasztókkal megbízott részleg igazgatóját, Miomir Papovićot, a műszaki szolgáltatások jagodinai részlegének vezetőjét, Mile Miloševićot, a fogyasztókkal megbízott szektor kraljevói vezetőjét és Vojkan Vučkovićot, a kragujevaci fogyasztókkal foglalkozó részleg vezetőjét.

Leváltások lesznek az EPS Distribucija elnevezésű áramforgalmazói leányvállalatnál is, ahol Žarko Šantrić kereskedelmi és veszteségcsökkentési részlegigazgató, Srđan Đurović kraljevói ágazati vezető, Miloš Petrović niši mérésellenőrző-szolgálati vezető és Dobrica Milošević jagodinai részlegvezető kap felmondást.

Milorad Grčić, a villanygazdaság megbízott igazgatója meggyőződésének adott hangot, hogy nem volt minden számla hibás. Mint mondta, az vitathatatlan, hogy egyes számlákat nem megfelelően állítottak ki, s felelőtlenül történt már a villanyórák leolvasása is.

A vállalathoz eddig 1 880 polgár nyújtott be panaszt a decemberi számlák pontatlanságai miatt. A belső ellenőrzés a leváltások után is folytatódik az EPS első embere szerint. A reklamációk számát nem tartja magasnak – 3,6 millió felhasználója van a cégnek, mondta.