2024. március 28., csütörtök
ASZTALITENISZ

Pótáék ezüstérmesek

Világbajnok párost győzött le a negyeddöntőben a Szudi/Ecseki kettős
A magyar Póta Georgina és a svéd Matilda Ekholm a dobogó második fokára állhattak fel a női párosok versenyében (fotó: MTI)

A magyar Póta Georgina és a svéd Matilda Ekholm a dobogó második fokára állhattak fel a női párosok versenyében (fotó: MTI)

Három magyarországi versenyző is dobogóra állhatott az év első World Tour-viadalán, a budapesti BOK Csarnokban (korábbi SYMA Csarnok) megrendezett, 120 ezer dollár összdíjazású Hungarian Openen. A nőknél a második helyen kiemelt Póta Georgina és a svéd Matilda Ekholm alkotta kettős a papírformának megfelelően bejutott a fináléba, ott azonban 3:1-re veszített a kínai Chen/Li Jiayi páros ellen. A férfiaknál Ecseki Nándor és Szudi Ádám egészen az elődöntőig menetelt, ahol öt játszmában szenvedett vereséget a brazil Calderano/Tsuboi kettőstől. Ecseki és Szudi a negyeddöntőben a 2013-ban világbajnoki címet begyűjtő, tajvani Chen Chien-An/Chuang Chih-Yuan párost győzték le 3:0-ra.

A sorozat során először fordult elő, hogy a férfidöntőbe két olyan versenyző jutott, akik a selejtezőben kezdték meg a szereplést: a kínai Yan An még a csoportküzdelmek során is asztalhoz állt, míg honfitársa, Shang Kun a pótselejtező első fordulójában állt először asztalhoz, ennek ellenére mindketten eljutottak a fináléig, amelyet végül Yan An nyert meg hat játszmában.

Eredmények, férfiak, egyéni, elődöntő: Shang (kínai)–Lin (kínai) 4:3, Yan An (kínai)–Filus (német) 4:0. Döntő: Shang–Yan An 2:4.

Páros, elődöntő: Fang Bo/Zhou You (kínai)–Filus/Walther (német) 3:2, Ecseki/Szudi (magyar)–Calderano/Tsuboi (brazil) 2:3. Döntő: Fang/Zhou–Calderano/Tsuboi 3:1.

Nők, egyéni, negyeddöntő: Chen Meng (kínai)–Chen Xingtong (kínai) 3:4, Yang (szingapúri)–Eerland (holland) 4:3, Bilenko (ukrán)–Wen (kínai) 2:4, Póta (magyar)–Li Jiayi (kínai) 1:4. Elődöntő: Chen X.–Yang 4:0, Wen–Li 4:2. Döntő: Chen X.–Wen 4:1.

Páros, elődöntő: Dolgih/Mihajlova (orosz)–Chen X./Li Jiayi (kínai) 0:3, Lin/Lin (tajvani)–Ekholm/Póta (svéd/magyar) 1:3. Döntő: Chen/Li Jiayi–Ekholm/Póta 3:1.