2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS

Farkas Mezőkövesdre igazolt

A Mezőkövesd-Zsóry SE futballcsapatához igazolt a felsőhegyi Farkas Dániel, a szabadkai Spartacus játékosa. A 24 éves védő a Magyar Szónak elmondta, hogy 2,5 évre szóló szerződést kötött a magyarországi I. ligás klubbal, vagyis 2019 nyaráig kötelezte el magát új csapatához, amelynek kispadján Tomislav Sivić korábbi szerb U21-es szövetségi kapitány ül. Farkas távozása után a szerbiai Szuperligában már egyetlen magyar anyanyelvű játékos sem szerepel.

A Mezőkövesdhez kapcsolódó hír még, hogy a klub Farkason kívül Balogh Bélát is megszerezte. A kilencszeres magyar válogatott védő a Gyirmóttól távozott, szabadon igazolható játékosként írt alá új csapatához.

A Mezőkövesd egyébként külföldi edzőtáborozásra kényszerült a magyarországi fagyos időjárás miatt. A csapat a ciprusi Ayia Napába utazott, ahol 11 napot töltenek majd.

Tomislav Sivić, a mezőkövesdiek edzője megköszönte a klubvezetésnek, hogy lehetővé tették a ciprusi edzőtábort, valamint a szigetországban lejátszandó edzőmérkőzésekről is beszélt: „Pillanatnyilag még csak egy ellenfelünk ismert, a CFR Cluj együttese, velünk Ayua Napán mérjük össze az erőnket. A további két találkozónk már a tervezőasztalon van, de még nem tudjuk, mely csapatok ellen lépünk pályára.”

A Mezőkövesd ma 15 órától játszik a kolozsváriakkal.