2024. április 23., kedd

Új rendőrparancsnok Szabadkán és Újvidéken

A leváltásokat és kinevezéseket egyelőre senki nem indokolta meg

Tegnap leváltották Siniša Radakovićot, az újvidéki rendőrség parancsnokát, a helyére Milorad Šušnjićot nevezték ki. Šušnjić az utóbbi tizenhat hónapban a szabadkai rendőrállomáson töltött be vezető tisztséget, július közepe óta – amikor leváltották Borivoj Mucaljt – pedig a szabadkai rendőrállomás parancsnoka volt. Korábban az újvidéki rendőrség bűnügyi osztályán dolgozott, a rablások, zsarolások és emberrablások felderítésével foglalkozó részleg vezetője volt.

Radaković leváltását nem indokolták meg. Sajtóértesülések szerint egyszerűen csak kézbesítették neki a leváltásáról szóló végzést, valamint átirányították a belgrádi rendőrségi igazgatóságba. A hivatalos statisztikai mutatók szerint a tartományi székvárosban az utóbbi időszakban csökkent a bűncselekmények száma, ugyanakkor az átlagpolgárnak egészen más lehet a benyomása, tekintettel az utóbbi egy évben különböző bűnbandák között történt véres leszámolásokra.

Szabadka új rendőrparancsnoka Nenad Sekulić lett, aki eddig a határrendőrség regionális központjának a vezetőhelyettese volt.