2024. április 18., csütörtök

Vonalcsere-kísérlet metróügyben

Az MSZP azzal reagált kedden Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárának hétfői bejelentésére – mely szerint az OLAF 167 milliárd forintos károkozást tárt fel a 4-es metró beruházása során a szocialista és szabad demokrata kormányok és városvezetés idején –, hogy újonnan elővette a 3-as metróvonal ügyét. Ennek a jegyében a baloldali párt tüntetést szervez pénteken, hogy felhívja a figyelmet a 3-as metró felújításának halaszthatatlanságára. Az LMP szerint a magyar hatóságok is hibásak, mivel „semmit sem léptek az ügyben”.

Mintegy 167 milliárd forintos károkozást tárt fel a 4-es metró beruházása során jelentésében az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) – közölte hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Csepreghy Nándor kijelentette: Brüsszel elkészítette a szocialista és szabad demokrata kormányok, illetve a szocialista és szabad demokrata budapesti városvezetés mérlegét, és eszerint a 4-es metró beruházása Magyarország 13 éves európai uniós történetének legnagyobb fejlesztése és egyben legnagyobb korrupciós ügye is volt.

A magyar hatóságok korábbi gyanúját az OLAF több mint négyéves, 2012 februárja és 2016 novembere között folytatott nyomozása megerősítette – mondta.

BRÜSSZEL 76 MILLIÁRDOT VISSZAKÖVETELHET

A metróberuházás szerződéseinek összköltsége 452 milliárd 554 millió 224 ezer forint volt. Az OLAF szerint a korrupcióval és szabálytalansággal érintett szerződések összege 272 milliárd 823 millió 488 ezer 215 forint. Brüsszel azt állítja, hogy 166 milliárd 998 millió 258 ezer 356 forintot „elloptak vagy elcsaltak”, ezért ezt a pénzt az európai hatóságoknak és a magyar kormánynak vissza kell követelnie – mondta, jelezve, hogy ebből a pénzből 76,6 milliárd forint az, amit uniós fejlesztésként fizettek ki, és ez az az összeg, amit a brüsszeli nyomozati jelentés szerint visszakövetelhetnek Magyarországtól.

Csepreghy Nándor az MTI tudósítása szerint elmondta: a szabálytalanságok közé tartozik az Alstom-metrókocsik beszerzése is, amely kiterjed a 2-es metróvonalra is. Ha Brüsszel a későbbiekben úgy dönt, hogy korrekciót alkalmaz Magyarországgal szemben, akkor valószínűsíthető, hogy további tízmilliárdos tételekkel emelkedik az okozott kár – fűzte hozzá.

Közölte, a kormány jogi tanácsadói vizsgálják az OLAF-jelentés teljes körű nyilvánosságra hozatalának lehetőségét, ebben „a kormány maximálisan elkötelezett”. A kormányzat az ügyben büntetőfeljelentést tesz, és azt várhatóan még a héten benyújtják az ügyészségnek. Lehetőség szerint azokkal próbálják a kárt megfizettetni, akik azt okozták – hangsúlyozta.

Csepreghy Nándor a visszaélések formáira példaként hozta azt, hogy belső információért pénzt kaptak az állam, illetve a főváros nevében eljárók. Volt olyan állami kifizetés, amely mögött nem volt valós teljesítés, továbbá előfordult, hogy ugyanaz volt a teljesítést igazoló az állam képviseletében, mint az általa igazolt vállalkozónak a tanácsadója. A jelentés feltárta azt is: előfordult, hogy érvényes, szabályos és olcsóbb ajánlatot zárt ki a beszerzési szakaszban az ajánlatkérő, továbbá a nyertes ajánlattevő „igazolható módon” bennfentes információkhoz jutott hozzá. Számos nyilvánvaló közbeszerzéssel, vagy azok elhagyásával „baráti cégeket segítettek” – mondta az államtitkár.

LMP: TISZTA VIZET A POHÁRBA!

Az elszámoltatást nevezte a Fidesz-kormány legnagyobb kudarcának hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Csárdi Antal, az LMP fővárosi közgyűlési képviselője, aki szerint több uniós vagy tagállami hatóság talált szabálytalan kifizetéseket vagy korrupcióra utaló jelet a 4-es metró építése kapcsán, „csak a magyar hatóságok nem léptek semmit most már csaknem hét éve” – közölte az MTI. Arra lenne szükség, hogy egyszer és mindenkorra tiszta vizet öntsünk a pohárba, egyszer és mindenkorra legyen átlátható a fejlesztési pénzek elköltése – fogalmazott Csárdi. Hozzátette, hogy ennek részeként mindenki számára hozzáférhetővé kell tenni az OLAF jelentését.

Szerinte ma sem szólnak másról a nagyberuházások, mint hogy miként lehet „pazarló módon elkölteni” és zsebekbe átjátszani közpénzeket. Példaként az olimpiarendezést és a 3-as metró buszpótlását említette.

AZ MSZP TARLÓST ÉS A KORMÁNYT TÁMADJA

Az MSZP tüntetést szervez péntekre a budapesti Nyugati térre, hogy felhívja a kormányoldal figyelmét a 3-as metró felújításának halaszthatatlanságára. Az MTI tájékoztatása szerint Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi képviselője a kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, elég volt a hazudozásból, a semmittevésből, abból, hogy „Tarlós István havonta mond új időpontot” a 3-as metró felújításának kezdetéről.

Horváth Csaba kérdésre válaszolva OLAF jelentésére is reagált. Szerinte erőteljes a gyanú, hogy az OLAF megállapításai erősen érinthetik a 2010 és 2014 közötti időszakot, a Fidesz pedig ezért nem támogatja a jelentés nyilvánosságra hozatalát. A szocialista politikus rákérdezett továbbá arra is, hogy ha a kormányoldalnak nincs takargatnivalója ebben az ügyben, akkor miként lehet az, hogy korábban egyetlen esetben sem támogatták egy vizsgálóbizottság felállítását.

Az ellenzéki politikus további kérdésekre válaszolva elmondta, nincs tudomásuk arról, hogy az OLAF szocialista politikusokat hallgatott volna meg az ügyben. Horváth Csaba hangsúlyozta továbbá, hogy a 4-es metró építéséről szóló szerződés megkötésének idejében még nem volt főpolgármester-helyettes, a tisztség későbbi betöltése során pedig „egyetlen napig sem” foglalkozott a metróval.