2024. április 18., csütörtök

Bevetésen a jégtörők

A Vajdaság Vizei Közvállalat egyik munkatársa szerint nem alaptalan jeges árvíztől tartani

A magyarországi jégtörő hajók, amelyek hétfőn késő délután hajóztak be a Duna szerb felségterületére, tegnap kora délután Gombostól 13 kilométerre voltak. Az érdemi bevetést Dályánál (Dalj) kezdik meg, ahol a kanyarulat felett és alatt is jókora jégdugó alakult ki.

A szerbiai, Greben névre keresztelt jégtörőt tegnap Belgrádból Szendrő felé irányították, onnan kellene eljutnia Kladovóba, a tervek szerint három napon belül. Így a vaskapui vízi erőművet is megvédik – magyarázta Veljko Kovačević, a közlekedési minisztérium vízi közlekedéssel megbízott helyettes államtitkára, arra viszont nem tért ki, hogy az erőművet milyen mértékben veszélyezteti a jég. A helyettes államtitkár elmondása szerint a Grebent a Bor tolóhajó kíséri, hogy eltisztítsa a jeget, amelyet a Greben feltör. A Topola tolóhajó is állandó bevetésen van. A hajó kapitánya, Žarko Opačin, azt mondja, hogy a Dunán a jég vastagsága egy és két méter között alakul.

Újvidéknél a Sloga tolóhajó töri a jeget (Ótos András felvétele)

Újvidéknél a Sloga tolóhajó töri a jeget (Ótos András felvétele)

Slobodan Sovilj, a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet munkatársa szerint a jéghelyzet a következő hét-nyolc napban biztosan nem fordul jobbra, tekintettel arra, hogy Szerbiában és a környező országokban is alacsony hőmérsékletek várhatók, napközben sem haladja meg a 0 Celsius-fokot, vagy ha igen, akkor alig. A szakember nem tudja felmérni, hogy meddig tart a hideg időjárás, mint kifejtette, egyelőre semmi nem utal arra, hogy a hőmérő higanyszála hamarosan huzamosabb ideig a pozitív értékek között mozogna.

A Vajdaság Vizei Közvállalatból sem hangzottak el optimista értékelések. Aleksandar Nikolić, a közvállalat munkatársa szerint fönnáll a veszélye annak, hogy megismétlődik az 1956-os, úgynevezett jeges árvíz, amely elsősorban Magyarországon okozott hatalmas pusztítást. Ha a Duna felső folyásának régiójában megkezdődik az olvadás, feltehetőleg valamikor márciusban, jelentősen megemelkedik a folyó vízszintje, így megtörténhet, hogy a jég formájában kialakult akadály meggátolja a megnövekedett víztömeg zavartalan folyását – magyarázta Nikolić.

A szakirodalom szerint az 1955–56-os esztendő telének végén több ok egyidejű kölcsönhatásának volt a következménye, hogy a Duna magyarországi – elsősorban annak Dunaföldvár alatti – szakaszán addig nem tapasztalt erősségű és magasságú jeges ár pusztított. Az 1956. január közepe és március közepe közötti időszakot szigorú, hosszú tél, kemény fagyok, majd a Duna felsőbb szakaszain a korábbiaktól és egymástól is eltérően erős olvadás, jelentős csapadék, gyors árhullám jellemezte. Az alacsony és a magas hőmérsékletek közötti szokatlanul nagy különbségnek, illetve ezek gyors váltakozásának következtében a folyó több száz kilométeres szakasza teljes szélességében befagyott, és vastag jégréteg alakult ki.

Jégtáblák között halad a magyar Jégtörő XI. hajó Dálya (Dalj) térségében, ahol jókora jégdugó alakult ki (Fotó: MTI)

Jégtáblák között halad a magyar Jégtörő XI. hajó Dálya (Dalj) térségében, ahol jókora jégdugó alakult ki (Fotó: MTI)

Újabbnál újabb ár-, majd hideghullámok, lefagyó és összetorlódó, megbonthatatlan jégtömeg, lassú jégmozgás, vízvisszaduzzasztás rontották a helyzetet. Az addig nem mért vízmagasságok alacsony, gyenge töltésekkel párosultak. Március első és második hetére katasztrofális jeges árvíz alakult ki. Kiürített települések, gátszakadások, elárasztott területek, lerakódott iszaptenger jellemezték a katasztrófát.

Betiltották a teherforgalmat Ürögnél

Lezárták a forgalmat a tehergépjárművek előtt az Ürögi-hágón (Iriški venac) át haladó IB–21-es állami úton. Az információt a Szerbia Utai vállalat tette közzé tegnap, azzal a megjegyzéssel, hogy a körülményektől függően fogják feloldani a zárlatot. Szerbiában az utak járhatók, sehol sem voltak a nap folyamán nagyobb fennakadások. Arra figyelmeztetik a gépkocsivezetőket, hogy a havazás folytatódik, nedvesek az utak, helyenként, különösen az esti és éjszakai órákban, jegessé válhatnak. Az erős szél miatt hóátfúvásoktól is tartani kell.

Vučić megköszönte Orbánnak a hajókat

Aleksandar Vučić szerbiai kormányfő a svájci Davosból telefonon mondott köszönetet Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek, amiért Magyarország jégtörő hajókat küldött Szerbiába, hogy feltörjék a Dunán keletkezett jégtáblákat és jégdugókat. A köztársasági kormány sajtóirodájának közleménye szerint ezzel megerősítették a magyar és a szerb nép őszinte barátságát, és még közelebbi kapcsolat létesült a két kormány és a két miniszterelnök között.