2024. április 25., csütörtök

Felügyelik a járdákat

Zentán a kommunális vállalat azonnal cselekszik, ha csúszósak a járdák és az átkelők – A nagy fagyokban sok volt a vízóracsere

A zentai kommunális közvállalat a községgel egyeztetve végzi a téli szolgálatot, vagyis azokat a járdákat, átkelőket és kerékpárutakat tartja karban, amelyeket szerződés szerint el kell látnia. Barát Csaba, a vállalat köztisztasági szolgálatának vezetője elmondta, hogy 24 órás ügyeletet tartanak, és minden helyzetre szinte azonnal tudnak reagálni, így a tegnap reggeli ónos eső miatt is idejében megkezdték a sózást.

A sózást mindig a központban kezdik (Gergely József felvétele)

A sózást mindig a központban kezdik (Gergely József felvétele)

– A járdák életveszélyesen csúszósak voltak, ezért hét óra körül már sóztuk az utakat. Mindkét traktorunk és mind a négy szolgálatban lévő munkásunk a terepen volt, és tette a dolgát, de mivel hatalmas területet kell bejárniuk, volt, ahová csak később értek oda. A mi felügyeletünk alá tartozik a központban az összes járda és átkelő, valamint a városban az összes kerékpárút, ami közel 30 000 négyzetméter karbantartandó felületet jelent. A közutak tisztítását a Vojput végzi. Mi a járdákat négy műszakban tartjuk rendben, és váltásonként négy ember dolgozik, két sofőr és két segédmunkás. Ahhoz, hogy egy sózás vagy hóeltakarítás alkalmával egyszer körbejárjuk a várost, két műszak kell. Jegesedésnél ipari sót és fűrészport használunk leginkább, de a község kérésére most kalcium-kloridot is vettünk, amit kizárólag a központban alkalmazunk. A kalcium-klorid nagyon hatékony, viszont ötször drágább az ipari sónál. A község azért kérte a központban ennek a használatát, hogy az üzlethelyiségekbe a vásárlók ne hordják be a fűrészport. Ezt a szert folyadékként permetezzük a járdákra. Mínusz 5-6 fokig, amíg a sónak van hatása, addig azt használjuk, annál hidegebb időben alkalmazzuk a központban a kalcium-kloridot. Hóeltakarításra két gépet használunk, a kisebbnek másfél méteres a hóekéje, és azzal a kerékpárutakat tisztítjuk, a nagyobbnak 2,2 méteres az ekéje, azzal a szélesebb járdákról túrjuk le a havat. Egy teherautó is a rendelkezésünkre áll, amelynek 3,3 méter széles a hóekéje, de azt csak akkor alkalmazzuk, ha segítenünk kell a Vojputnak a közutak tisztításában. Tavaly és idén eddig nem volt rá példa, de ha rendkívüli hóesés van, akkor elsőként a kórházhoz, az egészségházhoz, a tűzoltólaktanyához megyünk, és nemcsak az oda vezető utat takarítjuk le, hanem az udvarokban is eltúrjuk a havat, hogy ki tudjanak menni terepre. Ez íratlan szabály, és csak ezek után következnek a közterületek – összegezte az illetékes.

A napokon át tartó kemény fagyok miatt a vállalat vízszolgáltatással megbízott osztályát a megszokottnál sokkal többször hívták segítségül. Újév óta 67 bejelentésük volt, ebből 38 esetben kellett vízórát cserélniük, két helyen volt csőtörés, a többi esetben a bemenő vezetékek fagytak be. Boros Tibor, a vízszolgáltatás szervezője elmondta, hogy a nagy fagyokban erősített ügyeletet tartottak, így mindenhová idejében odajutottak, beleértve a falvakat is, de kérik a polgárokat, hogy gondosabban védjék a vízórájukat.

– Ígérnek még hasonlóan hosszan tartó fagyokat, ezért kérnénk a polgárokat, hogy takarják be a vízóráikat. Tegyenek rá régi kabátot, takarják be szalmával, papírral vagy üveggyapottal, mert az nem elég, ha csak az akna tetejére ráteszik a betonfedőt. Egy vízóracsere hitelesítéssel és beszereléssel együtt 2406 dinár, és ez olyan kiadás, amely egy kis odafigyeléssel könnyen elkerülhető. Az ilyen nagy hidegek alkalmával gyakran megtörténik, hogy az üresen álló, fűtetlen házakban befagynak a csövek, és ha megenyhül az idő, ezek elkezdenek folyni, ezért kérjük, hogy akinek van üres háza, vagy a szomszédjában van ilyen lakatlan ház, az figyeljen oda, mert ha nem veszik észre, és valahol folyamatosan folyik a víz, az nagy károkat tud okozni – magyarázta Boros Tibor.