2024. április 25., csütörtök

Ludasi kártyaverseny

Jövő héten a filkózással folytatódik a küzdelem

Javában tart a Ludasi Közösségfejlesztő Egyesület szervezésében a ludasi kártyaverseny, melyen az idén is nagyon sokan vesznek részt. Mint Kovács Gábor, a ludasi helyi közösség tanácsának elnöke, illetve az egyesület alelnöke lapunknak elmondta, tizenharmadik alkalommal szervezik meg a versenyt, melyen nem csak helyiek vesznek részt, hanem a környező falvakból, Csantavérről, Kelebiáról, Hajdújárásról, Királyhalmáról is érkeznek a kártyások, hogy snapliban, hetesezésben és filkózásban összemérjék szerencséjüket. A versenyen való részvételi díj szimbolikus összeg, melyből az egyesület hölgytagjai minden estére finom sós süteményeket sütnek a versenyzőknek.

A kártyaverseny hétfőn vette kezdetét snaplival, csütörtökön és pénteken 15 pár hetesezett, jövő héten pedig tovább folytatódik a küzdelem a filkóban, így hétfőn és kedden, de valószínűleg még szerdán is játszanak majd, hiszen mintegy ötven személy jelezte, hogy részt venne a versenyen.

– A kártyások szinte külön fajt képviselnek, nem pénzben játszanak, de néha akkora szenvedély van bennük, hogy érdemes látni őket. Nagyon örülök neki, hogy a versenyzők között vannak fiatalok is, sőt egy hölgy hetesezett, a filkózásban pedig remélhetőleg lesz két-három hölgy is. A filkózást a ludasi kultúrotthon nagytermében tartjuk meg, hogy mindenki beférjen, ugyanis elég szűkösen voltunk eddig a kisebb teremben, és lehet, hogy még többen leszünk jövő héten, hiszen még hétfőn is lehet csatlakozni a versenyhez. A kártyaparti este hét órakor veszi kezdetét és tizenegyig, vagy akár éjfélig is tart, a kártyaverseny győztesei pedig a végén érmet vihetnek haza – tudtuk meg Kovács Gábortól.