2024. április 25., csütörtök
TENISZ

Đoković holnap indul a hetedikért

A négy szerbiai képviselő közül ma hajnalban Jelena Janković, Viktor Troicki és Dušan Lajović rajtolt az Australian Openen, a férfi egyes címvédője, Novak Đoković pedig holnap kezdi meg a szereplést, amelynek során célja megszerezni a csúcsot jelentő 7. melbourne-i titulust.

Janković a német Laura Siegemunddal találkozott, Troicki első ellenfele a bosnyák Damir Džumhur volt, Lajović pedig a francia veterán Stéphane Robert ellenében próbálta kivívni a 2. forduló jogát. Đoković holnapi ellenfele a spanyol FernandoVerdasco, akivel tíz napja Dohában kemény csatát vívott, és a nevek alapján ez a meccs nevezhető meg a rajtkör rangadójának.

A férfiaknál ma a tábla felső ága kezdte meg a szereplést. A világelső skót AndyMurray hajnali öt tájban az ukrán Ilja Marcsenkóval kezdett, a féléves versenyszünet után első tétmeccsére készülő Roger Federer pedig 11 órakor a selejtezőből érkezett osztrák veteránnal, Jürgen Melzerrel találkozik. Murray a múltban Melbourne-ben öt döntőt veszített, négyet Novak ellen, egyet Federer ellen, ezúttal legalább elődöntő kell neki, hogy biztosan megtartsa a ranglista első helyét, ha viszont Novak lesz a tornagyőztes, Murray pedig a negyeddöntőben vagy az előtt esik ki, a szerb teniszező újra feljut a csúcsra. Federer a naprakész listán kiesik az első 30-ból, hisz tavalyi elődöntőt és 720 pontot véd. Hogy bennmaradjon az első 20-ban, Rogernek éppen Murray ellen kellene győzelem a negyeddöntőben, persze ha a svájci egyáltalán bejut a 8 közé.

A női 1. forduló rangadóját is a ranglista 2. helyezettje vívja. A 22-szeres Grand Slam-bajnok amerikai Serena Williams ugyanis holnap a 16 évvel fiatalabb svájci Belinda Bencic ellen kezd, akivel 1:1 a mérlege. A címvédő német Angelique Kerber első ellenfele az ukrán Leszja Curenko.

Az 1. forduló további érdekesebbnek ígérkező meccsei, férfiak: Nisikori–Kuznyecov, Chardy–Almagro, Delbonis–Johnson, Bellucci–Tomić, Ćorić–Dolgopolov, Bagdatisz–Juzsnyij, Fognini–F. López, nők: Vinci–Vandeweghe, Halep–Rogers, Mladenović–Konjuh, Bacsinszky–Giorgi, Konta–Flipkens és Šafářová–Wickmayer.

SYDNEY. – A férfitorna döntőjében: Müller–Evans 7:6, 6:2.

AUCKLAND. – A férfitorna döntőjében: Sock–Sousa 6:3, 5:7, 6:3.

HOBART. – A női torna döntőjében: Mertens–Niculescu 6:3, 6:1.

BANGKOK. – A challenger döntőjében: Tipsarević–Zsi 6:2, 6:3.

PLANTATION. – Az ITF-torna elődöntőjében: Auger–Nagy 4:6, 6:1, 6:0.

HAMMAMET. – Az ITF-torna elődöntőjében: Balázs–Oliveira 6:2, 6:2, döntő: Balázs–Nedelko 6:3, 6:1.

SUNRISE. – Az ITF-torna selejtezőjének 1. fordulójában: Kecmanović–Kohen 6:1, 6:1, 2. forduló: Kecmanović–Kalinin 6:2, 6:1.