2024. április 25., csütörtök
KICSIKRŐL NAGYOKNAK

Búcsú az óévtől

Annak ellenére, hogy a szilveszterezés inkább a felnőttek szórakozását jelöli, a gyermekek ebből semmiféleképpen sem maradhatnak ki. Az óév búcsúztatása családonként változik. A legtöbb ünnephez hasonlóan, az év utolsó napjának estéjén is érdemes közös, emlékezetes pillanatokat eltölteni a lurkókkal.

Mindehhez nincs is szükség olyan sok előkészületre, viszont a jókedv az elengedhetetlen feltétel. Ha a család több kisgyerekes ismerőssel barátkozik, lehetőség nyílik közös szilveszterezést szervezni. Azért, hogy a gyerkőcök úgy érezzék, ez róluk is szól, a pizsamabuli egészen jó ötlet lehet. Mindez előzetes megbeszélés kérdése, amikor is le kell tisztázni a helyszínt, a személyre szabott feladatokat. Feltételezhetően az anyukák gondoskodnak majd az ételkülönlegességekhez szükséges hozzávalók beszerzéséről, majd azok elkészítéséről. Előfordulhat, hogy egyes családok nem szeretnének túlzásokba esni. Ilyenkor a siker könnyen elkészíthető harapnivalóval is garantált. Esti szórakozásnak a csemeték számára különösen érdekes lehet a karaokézás, ebbe pedig a felnőttek és utódaik egyaránt bekapcsolódhatnak.

Természetesen az is érthető, ha a szülőknek nem hiányzik a túl nagy felhajtás. A jó hangulat akár egy szerényebb házibulival is lehetséges. A fent leírtak alapján a kelléktár szinte lehet ugyanaz, valamennyivel kisebb mennyiségben, valamint meghívott vendégek nélkül. A jó hangulatot szerintem nagyon könnyű megteremteni, főleg ha a család ilyenkor együtt van. Néhány színes papírpohár, vidám szalvéta, egy kis dekoráció csodákra képes. Mindezt, ha a gyerekekkel közösen vásárolják meg a felnőttek, és díszítik fel az otthont, máris néhány újabb fotó kerülhet be a családi albumba. A cél, hogy az év utolsó napja különleges legyen. Ezt a napot pedig a lurkók számára az teszi még szebbé, ha valamennyivel tovább ébren maradhatnak. Ennél édesebb érzés nincs is talán gyermekkorban. Mindezek után joggal kérdezheti valaki, vajon mégis miben különbözik ez a nap a többitől? Valójában semmiben, viszont ez is egy tökéletes alkalom lehet arra, hogy a gyermekek és szüleik picit elengedjék magukat, továbbá egymás társaságát élvezzék, és így búcsúztassák el az óévet.