2024. április 19., péntek

Láncra verve, szexrabszolgaként tartottak fogva egy svéd nőt

Szír migránsok láncra verve, szexrabszolgaként egy svéd nőt Helsingborgban – írja a Magyar Idők online kiadása.

Mint a lap rámutat, a Fria Tider cikke szerint a svéd rendőrség ellenőrzést tartott Helsingborgban egy közel-keleti vízipipa bárban, melyet két szíriai menedékkérő, a 28 éves Khaled Azez Hegrs és a 23 éves Tareq Bakkar üzemeltetett. Itt egy korábban Malmőből elrabolt svéd nőt találtak láncra verve a pincében.

Kiderült, hogy miután a szír férfiak megkapták Svédországban a menekültstátuszt, önkéntesek segítettek nekik beindítani a saját üzletüket, hogy beilleszkedésüket meggyorsítsák.

A nőt fegyverrel rabolták el Malmőből, majd Helsingborgba szállították, ahol a bár pincéjében egy vízvezetékhez láncolták és csoportosan, többször szexuális együttlétre kényszerítették. A  kávézóba szállított, elrabolt áldozatot legalább hét férfi erőszakolta meg,  – írja a lap. Hozzátették: a rendőrség szerint legalább egy alkalommal egyszerre két férfi is megerőszakolta  az áldozatot.

Hegrs és Bakkar mindössze 4 év börtönt kaptak nemi erőszakért és 30.000 dollár kártérítést kell fizetniük, emberrablás és kínzás vádjában azonban nem találták őket bűnösnek. A bíró végül beleegyezett a két férfi deportálásába, de az elítéltek fellebbezhetnek – írja a Magyar Idők.