2024. április 23., kedd

A rendőrség igazgatója fogadta Barbara szüleit

A nyomozás kiterjesztéséről a szabadkai ügyészség dönt

Hétfőn délután Belgrádban Vladimir Rebić, a szerbiai rendőrség igazgatója fogadta a másfél hónapja eltűnt 15 éves zentai Vitéz Barbara szüleit, Vitéz Endrét és Melindát. A lány apja elmondta, hogy az igazgató olyan ember benyomását keltette, aki pozitívan áll hozzá a problémához és nem veti el eleve a szülők kérését, hogy terjesszék ki az ötven napja eltűnt Barbara keresését. Az eltűnt lány szülei meg vannak győződve, hogy lányuk mégsem esett a Tiszába, mint ahogyan a lány két 17 éves barátja egybehangzóan állítja. A szülők szerint, ha vízbefulladt volna, az intenzív keresés már eredménnyel járt volna és ennyi idő alatt megkerült volna a lány holtteste.

Vitéz Endre és Melinda az eltűnt lányuk képével

Vitéz Endre és Melinda az eltűnt lányuk képével

A lányukat kereső szülők szeretnék már végre megtudni, hogy mi is történt valójában, hogyan tűnhetett el gyermekük nyomtalanul. Az idő múlásával a szülők hite, hogy lányuk mégsem a Tiszában végezte, egyre csak erősödik és most már meg vannak győződve arról, hogy még akár elő is kerülhet, ha netán erőszakkal ismeretlen helyre vitték. Szerintük intenzívebb és szélesebb körű nyomozással, amely magában foglalná a lány eltűnésének minden lehetséges forgatókönyvét, idővel eredményt lehetne elérni.

A szülők szerint a rendőrség igazgatója megértette, hogy miért elégedetlenek a jelenlegi helyzettel, amelyben számos kérdésre továbbra sincs elfogadható válasz, és csak növeli a kétségbeesésüket, de ennek ellenére nem veszítették el a reményt, hogy megtalálják lányukat. Kifogásolták, hogy a nyomozást mind a mai napig nem terjesztették ki és a keresésben eddig kizárólag a Tiszára koncentráltak.

Barbara szüleit Belgrádban tájékoztatták, hogy minden kérdésükre igyekeznek választ adni és bővebb információt a jövőben a szabadkai felsőbb ügyészségétől fognak kapni az elkövetkező napokban. Az ügyészség fog határozni arról is, hogy milyen irányba folytassák a Barbara utáni keresést, és indítanak-e új nyomozást a fiatal diáklány eltűnése körülményeinek a tisztázására.