2024. április 24., szerda

Négy fokot mértek Palicson

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Szabadka volt az első város Szerbiában, ahol a napok óta tartó hideghullám után csütörtökön napközben 0 fok fölé emelkedett a hőmérséklet. Mint Anka Radojčić, a Palicsi Meteorológiai Állomás munkatársa lapunknak elmondta, habár az éjszaka folyamán még −13 Celsius-fokot mértek, délelőtt 11 órára már 1 fok volt, majd a legmagasabb nappali hőmérsékletet 13 órakor értük el, amikor is 4 fokot mértek Szabadkán. A 15 órakor végzett mérés alapján már csak 2,7 Celsius-fokot mértek az állomáson, a következő órában pedig ez tovább csökkent.

Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet −3, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 7 Celsius-fok körül alakul Szabadkán, az előrejelzések szerint pedig a hétvégén is kitart az enyhébb, −1 és 2 fok körüli időjárás, felhős időre és helyenként csapadékra kell számítani.

Annak ellenére, hogy az illetékesek még napokkal ezelőtt arra intették az embereket, hogy ne korcsolyázzanak a befagyott Palicsi-tavon, mert nem lehet tudni, hol lehet vékonyabb a jég vagy hol keletkezett rajta repedés, ezáltal életveszélyes a jégen tartózkodni, még csütörtökön is voltak korcsolyázók a tavon, mely még veszélyesebb az enyhébb időjárás miatt.