2024. március 28., csütörtök

Elfogadták a tartományi intézetek munkaterveit

A tartományi kormány jóváhagyta a Vajdasági Városrendezési Intézet, a Tartományi Természetvédelmi Intézet, az Európai Ügyek Alap, valamint Vajdaság AT Garanciaalapja idei munkatervét, illetve pénzügyi tervét. Ezzel lehetővé válik, hogy ezek a tartományi intézmények elvégezzék a hatáskörükbe tartozó feladatokat.
A testület csütörtöki ülésén dr. Jovan Milovanovićot, az orvostudományok doktorát, pszichiáter szakorvost nevezte ki a törökkanizsai Sveti Vračevi pszichiátriai szakkórház megbízott igazgatójává.
Vajdaság kormánya tájékoztatót fogadott el a tartományban élő szlovák nemzeti kisebbség helyzetéről. A dokumentumot a tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárság készítette.
Megállapítása szerint a tartományi szervek folyamatosan támogatják a Vajdaságban élő szlovák nemzeti kisebbség közéleti és kulturális tevékenységét. E támogatás nélkül a szlovákság legfontosabb intézményei nem tudnának működni. A nemzetközi közösség is elismeri a tartományi szervek ilyen irányú törekvéseit. 2016-ban a tartományi költségvetésből csupán a Szlovák Nemzeti Tanács működtetésére 28.438.769 dinárt fordítottak.