2024. április 25., csütörtök

Helikopterrel viszik az élelmet

A behavazott települések egyike sem marad segítség nélkül, ígérik az illetékesek

A Pčinji körzetet továbbra is a szibériai zimankó tartja uralma alatt, Vranje, Vladičin Han és Trgovište községekben mindeddig nem oldották fel a rendkívüli helyzetet. A legtávolabbi, hegyvidéki falvakba helikopterrel szállítják az élelmet és a gyógyszert.

A Pancsova és Belgrád környéki, a Duna mellett fekvő Bela stena üdülőtelepre is helikopterrel szállítottak élelmet és gyógyszert a Belügyminisztérium rendkívüli helyzetekkel megbízott részlegének munkatársai, mivel a vastag jégtakaró miatt vízi úton nem lehet megközelíteni a telepet. A Duna Szendrőnél 30, több különböző ország zászlaja alatt hajózó uszályt ejtett foglyul. A legénység biztonságban van.

Az áramellátás mostanra mindenhol stabilizálódott, és mivel elállt a hóesés, megkezdődött az utak érdemi tisztítása. A helyi önkormányzatok illetékeseinek elmondása szerint először az idősek lakta házak környékét tisztítják meg, hiszen ők vannak a legrosszabb helyzetben. Pčinj körzetben a hegyvidéken húsz apró falucskában nagyjából 200, javarészt idős ember él.