2024. március 28., csütörtök
LABDARÚGÁS

A Spartacus elkezdte a felkészülést

Farkasordító hidegben kezdte meg a Szuperliga tavaszi idényére való felkészülést a Spartacus csapata. Az első foglalkozáson huszonöt labdarúgó állt Andrej Csernisov vezetőedző rendelkezésére, akik között kölcsönből visszahívott labdarúgók és a klub ifjúsági labdarúgó-iskolájából kikerült játékosok is helyet kaptak.

Dragan Simović, a Spartacus elnöke elmondta, hogy az együttest eddig a Crvena zvezdához szerződött Nemanja Milić hagyta el, de még jó néhány játékos iránt mutatkozik érdeklődés hazai és külföldi klubok részéről egyaránt.

A napokban két tehetséges fiatal, egy hazai és egy külföldi ír alá a klubhoz. Neveket még nem említenék, ezt megtudhatják valamikor a hét folyamán. Néhány játékossal felbontottuk a szerződést, így Andrej Mrkela, Budimir Janošević, a kínai Haora Zhong, az ukrán Vagyim Zsuk és Marko Jondić már nem tagja a Spartacusnak. A mai nap még nincs jelen a csapatkapitány, Vladimir Torbica sem, ő, Ajuru és Anđić pár nappal később kapcsolódik be a munkába. A célunk bekerülni a rájátszásba, azaz a legjobb nyolc között szeretnénk végezni az alapszakasz végén – mondta a klubelnök.

A csapat január 27-éig Szabadkán készül a bajnokság folytatására, majd kéthetes ohridi edzőtáborba utazik. Több barátságos mérkőzés is szerepel a programban, így a Kék Galambok megmérkőznek a Szeged 2011 csapatával (január 14-én 13 órától Kiskunhalason), a ČSK, a temesvári Politehnika és az újvidéki Proleter együttesével (január 21-én, 24-én és 25-én Szabadkán), valamint a Javor, a čačaki Borac és a Krupa csapatával (január 31-én, február 4-én és 9-én Ohridban). Az első edzésen a következő játékosok vettek részt: Nikola Mirković, Aleksandar Kesić, Ivan Dokić (kapusok), Farkas Dániel, Aranđel Stojković, Marko Bašanović, Nemanja Ćalasan, Aleksandar Radovanović, Dejan Kerkez, Savo Pavićević, Dimitrije Tomović, Nikola Banjac, Dejan Parezanović (védők), Branimir Jočić, Nikola Kovačević, Nemanja Glavčić, Mile Savković, Milivoje Krmar, Danijel Zlatković (középpályások), Ognjen Mudrinski, Đorđe Ivanović, Milan Đokić, Lazar Đokić, Zvonko Jakovljević (csatárok).

A bajnokság február 18-án vajdasági rangadóval folytatódik, ugyanis az újvidéki Vojvodina látogat a városi stadionba.