2024. április 20., szombat

Kész szakaszban magánosítják a Nikola Tesla repteret

Valószínűleg két szakaszban fogják elvégezni a Nikola Tesla repülőtér koncessziós magánosítását. Az első szakaszban a jelentkezők szerződést írnak alá a privatizációs eljárással kapcsolatos adatok közzétételének tilalmáról, valamint nem kötelező erejű ajánlatot nyújtanak be a koncesszió megvalósítására vonatkozó javaslattal együtt.

A második szakaszban a potenciális koncessszionáriusoknak kötelező erejű ajánlatot kell tenniük. Mindezt az a rendelet tartalmazza, melyet a szerbiai kormány január 4-én hozott meg. A kabinet azt is előírta, hogy azokban az esetekben, amikor a becsült érték meghaladja az 50 millió eurót, a koncesszió odaítélésének eljárása két szakaszban zajlik le.

Az eljárás második szakaszába azok a jelöltek kerülhetnek be, melyekről megállapítják, hogy minden feltételnek eleget tesznek. Ajánlataikat osztályozzák, majd ennek alapján rangsorolják a legjobb ajánlattevőket.

A repülőterek igazgatásáról szóló, decemberben elfogadott törvény lehetővé teszi a repülőterek koncesszióba adását, hogy így biztosítsák fejlesztésüket és hatékonyabb kihasználásukat.